LEŽU PARE, MUŠTULUK OD MINISTRA MALOG: Danas isplata 5. rate državne pomoći auto-prevoznicima
Foto: Shutterstock

državna pomoć

LEŽU PARE, MUŠTULUK OD MINISTRA MALOG: Danas isplata 5. rate državne pomoći auto-prevoznicima

InfoBiz -

BEOGRAD - Ministar finansija Srbije Siniša Mali izjavio je da će danas biti isplaćena peta rata sektorske pomoći za autoprevoznike, u okviru trećeg paketa podrške privredi i građanima Srbije, s ciljem ublažavanja posledica pandemije virusa korona.

Pomoć se uplaćuje na namenske račune otvorene kod Uprave za trezor, za šta je izdvojeno 444.020.048 dinara, odnosno 3.776.400 evra, objavilo je Minstarstvo finansija.

"Već peti mesec zaredom uplaćujemo autoprevoznicima novac u dan i u dinar, kao što smo i obećali. Isplata pete rate pomoći predviđena je za 637 autobuska prevoznika, odnosno za 6.294 licencirana autobusa, koji su ispunili uslove za dobijanje ove vrste podrške države", rekao je Mali.

On je podsetio da je dogovoreno da se autoprevoznicima koji su pretrpeli ozbiljnu štetu u poslovanju, uplati u periodu od šest meseci 600 evra po autobusu.

"Кrajem septembra očekuje ih i poslednja rata pomoći. Ukupno je za meru podrške autoprevoznicima rebalansom budžeta opredeljeno 2,6 milijardi dinara", istakao je Mali.

Ministar finansija je podsetio da je država ukupno izdvojila dve milijarde evra za pomoć privredi, što je 4,5 odsto BDP-a, a uz dva paketa podrške prošle godine ukupan zbir pomoći države vredan je osam milijardi evra, odnosno oko 17,4 odsto BDP-a.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track