O ULAGANJIMA ITALIJANSKIH KOMPANIJA: Premijerka Brnabić sa predsednikom Kofindustrije
Foto: Kurir TV

sastanak

O ULAGANJIMA ITALIJANSKIH KOMPANIJA: Premijerka Brnabić sa predsednikom Kofindustrije

InfoBiz -

Premijerka Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa predsednikom Kofindustrije Srbije Patricijom Dei Tosom o poslovanju italijanskih kompanija i ovdašnjoj poslovnoj klimi.

Iz Vlade Srbije je saopšteno da se razgovralo i o novim ulaganjima italijanskih kompanija u Srbiju i bilateralnim odnosima dve države.

Brnabić je poručila italijanskim investitorima da nema razgloga za zabrinutost kada je reč o energentima, s obzirom da, kako je istakla, Srbija nema problema sa proizvodnjom električne energije i snabdevanjem gasa.

Ukazala je na izuzetno dobre bilateralne odnose u oblasti ekonomske saradnje, čemu je doprinelo strateško partnerstvo dve države.

Dodala je da je od velike važnosti i rešavanje problema koji se pojavljuju u Srbiji, kao i u svakoj drugoj tržišnoj privredi u svetu.

Prema njenim rečima, Privredna komora je adresa kojoj mogu da se obrate italijanski privrednici u vezi sa bilo kojim konkretnim problemom.

Navela je da ohrabruju najave malih i srednjih preduzeća iz Italije za dolazak u Srbiju.

Predsednik Kofindustrije Srbije, rekao je da je Italija medju prvima počela da ulaže u Srbiji ne samo zbog prijateljstva i sličnog mentaliteta već i zbog toga što je prepoznala sve mogućnosti investiranja.

Prema njegovim rečima, to su kvalitetna i dostupna radna snaga, institucije koje efikasno obavljaju svoj posao i podrška Vlade Srbije.

Na sastanku u Vladi Srbije rečeno je da Italija kao naročito perspektivne oblasti vidi IT sektor koga karakteriše veliki rast i razvoj domaćih startapova, dodaje se u saopštenju Vlade Srbije.

Kofindustrija Srbije okuplja 160 italijanskih kompanija.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja