PKS POZIVA PRIVREDNIKE: Svi koji se bave turizmom mogu da se prijave za učešće na Ekspo 2020 Dubai
Foto: Jelena Spasić

privredna komora srbije

PKS POZIVA PRIVREDNIKE: Svi koji se bave turizmom mogu da se prijave za učešće na Ekspo 2020 Dubai

InfoBiz -

BEOGRAD - Privredna komora Srbije (PKS) pozvala je danas zainteresovane privrednike da do 28. novembra prijave učešće na 5. tematskoj nedelji Svetske izložbe "Ekspo 2020 Dubai" posvećenoj turizmu.

Tematska sedmica "Putovanja i povezanost" traje od 7. do 15. januara, a poziv je namenjen svim kompanijama iz oblasti putovanja, smeštaja, hotelijerstva, uslužnih delatnosti u oblasti zabave, manifestacija, festivala, kulture, sporta, kongresnog turizma, izložbenih prostora, kao i svih vidova transporta ljudi i robe, navedeno je u saopštenju.

Zainteresovane kompanije treba da popune upitnike na engleskom jeziku i da ih pošalju na mejl turizam@pks.rs. Upitnici i ostale neophodne informacije dostupni su na linku https://pks.rs/dubai-expo-2020 "U nedelji koja promoviše putovanja i turističku industriju, očekujemo potpisivanje nekoliko zvaničnih protokola izmedju institucija Srbije i UAE, koji treba da unaprede ekonomsku i investicionu saradnju, ali i otvore nove poslovne mogućnosti", kazala je sekretarka Udruženja za turizam PKS Tijana Maljković.

Ona je navela da kroz predstavljanje vinčanske kulture, srpskih velikana Nikole Tesle i Mihajla Pupina, kao i velikih sportista, Srbiju posetioci izložbe upoznaju kao modernu, atraktivnu i savremenu destinaciju sa izuzetnim prirodnim bogatstvima, geografskim položajem, tradicijom kvalitetnih festivala, bogatim noćnim životom i kultom dobrih domaćina.

"Za mesec i po dana izložbe paviljon je posetilo više od 255.000 posetilaca, što je odličan pokazatelj atraktivnosti samog paviljona i organizovanih sadržaja", istakla je Maljković.

Kako je precizirano, u privrednoj delegaciji Srbije biće predstavnici receptivnog turizma, hotela iz cele Srbije, turističke agencije koje se bave odlazećim vidom putovanja, predstavnici kongresnog i manifestacionog turizma, nautičke privrede, ali i kompanije koje su patentirale nove softvere i platforme koji se za HOREКA industriju "izvoze" iz Srbije.

Navedeno je i da Turistička organizacija Srbije priprema bogat promotivni program, a nakon njihove prezentacije, biće organizovan poslovni susret predstavnika privrede iz Srbije sa velikim turoperatorima iz Emirata, ali i sa dalekih prekookeanskih tržišta.

"Кroz promociju turizma i kulture Srbija može privući sve veći broj investitora, posetilaca, kongresa kao i veliki broj sportskih i kulturnih događaja koji donose veliku zaradu i privredi i državi", dodala je Maljković.

Pod sloganom "Povezivanje umova, stvaranje budućnosti", u petoj tematskoj nedelji očekuje se da turistička industrija pokaže svoju energiju oživljavanja i ekpanzije kroz nove tehnologije, novi način putovanja i povezivanja nakon pandemije korona virusa.

Učešće na Svetskoj izložbi privrednicima iz Srbije omogućeno je uz povlašćene uslove koji obuhvataju besplatnu avio kartu (čarter let Beograd-Dubai-Beograd), besplatne lokalne transfere, smeštaj po povlašćenim cenama u odabranim hotelima, kao i besplatno korišćenje Haba Srbije u slobodnoj zoni Dubai South.

Svetska izložba "Ekspo 2020 Dubai" počela je 1. oktobra ove godine, a trajaće do 31. marta naredne godine.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track