U TOKU JE NAPAD HAKERA NA GRAĐANE SRBIJE! Klijentima banke masovno stižu UPLATE OD 14.000 EVRA! Ovo uradite da vas NE OPELJEŠE
Klijenti na meti hakera, Foto: Stock photo

oprez

U TOKU JE NAPAD HAKERA NA GRAĐANE SRBIJE! Klijentima banke masovno stižu UPLATE OD 14.000 EVRA! Ovo uradite da vas NE OPELJEŠE

InfoBiz -

Mnogi klijenti Banke Intesa u Srbiji poslednjih dana dobili su imejl poruku sa obaveštanjem o navodnom prilivu veće sume deviza pa čak i do 14.090 evra!

Ovo su objavili i mnogi korisnici tvitera, dok iz Banke Intesa upozoravaju da je u pitanju prevara i apeluju na korisnike da ne otvaraju fajlove u mejlu i odmah ga izbrišu.

Banca Intesa, lažno obaveštenje, prevara, priliv
foto: Screenshot

Naime, banca je na svom Tviter nalogu potvrdila da je nekoliko njenih klijenata dobilo imejl poruku sa malicioznim prilogom, koju je navodno poslala banka.

Banca Intesa, lažno obaveštenje, prevara, priliv
foto: Screenshot

- I-mejlovi ove vrste su do sada u "subject“ polju imali: "Obaveštenje o deviznom prilivu: EUR 14090.00“ ili "Obaveštenje o deviznom prilivu: EUR 9050.00“. Navedeni i-mejl sadrži prilog sa malicioznim sadržajem. Molimo vas da u cilju bezbednosti vaših računara i podataka, ne otvarate prilog, niti da postupate prema instrukcijama iz i-mejl poruke, a i-mejl odmah obrišete - navela je Banka Intesa.

Banka je objavila i da je preduzela neophodne korake u cilju sprečavanja daljih aktivnosti protiv njenih klijenata, uz podsećanje da Banca Intesa ovaj tip obaveštenja klijentima šalje sa digitalnim potpisom, čime omogućava verifikaciju identiteta pošiljaoca i pre otvaranja imejla.

Podsetimo, na iste imejlove ova banka je upozorila i u oktobru prošle godine, dok je pre dve nedelje zdala i upozorenje o lažnoj Fejsbuk stranici banke i pokušajima prevare. Lažna stranica je pozivala korisnike Banke Intesa da fotografišu svoje platne kartice i slike pošalju administratorima stranice, kao i da lajkuju i podele ovu objavu, a banka će im za uzvrat pokloniti “dupliranje novčane sume na računu”.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track