SOBIČAK SA 2 FOTELJE I STOČIĆEM ZA 220€: Ovako izgleda 16,5 kvadrata u Žarkovu! U onom na Karaburmi nema mesta ni za veš-mašinu
Foto: Printscreen/Youtube, Printscreen/Halo oglasi

doduše sređen

SOBIČAK SA 2 FOTELJE I STOČIĆEM ZA 220€: Ovako izgleda 16,5 kvadrata u Žarkovu! U onom na Karaburmi nema mesta ni za veš-mašinu

InfoBiz -

BEOGRAD - Za iznajmljivanje stana od 16 kvadrata u Žarkovu koji ima dve fotelje, malo kupatilo, i mini-stočić moraćete mesečno da date 220 evra.

Oglas za pomenuti stan, koji se samo uz krajnju dobru volju može nazvati garsonjerom, nekoliko dana je pravi hit na društvenim mrežama.

Ipak, nije jedini, s obzirom na to da su cene najma stanova u Beogradu (ali i drugim gradovima) toliko skočile da se za nekadašnju prosečnu kiriju od 150-200 evra malo šta može naći.

- Oni ne pitaju za cenu. Uzimaju obične, skromne stanove i plaćaju 500, 600, 700 i više evra mesecima unapred - kaže za Srpski telegraf vlasnik jedne beogradske agencije koja se bavi nekretninama, govoreći o Rusima i Ukrajincima koji su se doselili ovde.

I dok vlasnici stanova trljaju ruke, studenti i drugi koji traže stanove u većim gradovima hvataju se za glavu.

- Starija ćerka mi je već dve godine u Beogradu. Živi s dve cimerke i stan na Voždovcu plaćaju 200 evra. Sad i mlađa treba da pređe u Beograd da studira, ali kad smo probali da joj nađemo stan, nismo mogli da nađemo ništa ispod 350-400 evra. Na kraju, uzela je sobu u Železniku za 110 evra mesečno. Strašno - ispričala nam je Milena Vidojković iz Knjaževca, majka dve ćerke studentkinje.

stan, Žarkovo, mali stanovi, kvadrat
foto: Halooglasi Printscreen

Ono što je posebno zanimljivo u žarkovačkom oglasu jeste to što se stan nudi za dva studenta. Po osam kvadrata svakom, možda i nije tako loše za 220 evra...

No, to nije sve, da biste ušli u ovaj stan(čić) morate ostaviti depozit, kao i da agenciji platite proviziju od 50%, unapred, naravno. Unapred ćete još dati i kiriju za jedan mesec.

stan, Žarkovo, mali stanovi, kvadrat
foto: Halooglasi Printscreen

Hit i stan na Karaburmi

Još jedan oglas, ovog puta za stan na Karaburmi, hit je na mrežama. U oglasu, naime, piše da nema mogućnosti za veš-mašinu. Što znači da ćete morati da izdvojite pozamašnu svotu novca, a da zauzvrat dobijete stambeni prostor bez osnovnih uslova za život.

Stan je, inače, površine 23 kvadrata, s nameštajem iz prošlog veka, koji ima dve fotelje, ali to nije bitno, bitno je da odvojite 150 evra za mesečni zakup. Pri ulasku morate položiti depozit u visini mesečnog najma, što će vas pri useljenju koštati 300 evra.

Kurir.rs/Srpski telegraf

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track