ROĐEN U BEOGRADU ALI JE NEMAČKI ĐAK, SAD JE NA ČELU VAŽNE INSTITUCIJE: Pršte komentari kralj i megacar posle scene sa srpskog sela
Foto: pks.rs

mnogi su tek sad upoznali i njegovu drugu stranu

ROĐEN U BEOGRADU ALI JE NEMAČKI ĐAK, SAD JE NA ČELU VAŽNE INSTITUCIJE: Pršte komentari kralj i megacar posle scene sa srpskog sela

InfoBiz -

BEOGRAD - Marka Čadeža znate kao predsednika Privredne komore Srbije (PKS), predsednika Upravnog odbora Komorskog investicionog foruma Zapadnog Balkana i člana Borda direktora Evrokomora (EUROCHAMBRES) i predsedavajući Odbora za digitalizaciju Evrokomora, nosioca veoma važnih funkcija u prestižnim institucijama.

Ali niko nije ni mogao da pretpostavi gde školovano dete sa beogradskog asfalta provodi letnje dane i to sa zadovoljstvom i ponosom.

Marko Čadež
foto: Instagram Printscreen

Tek kad je na Instagramu objavio video-snimak iz dvorišta i pokazao kakvu mašinu ima, mnogi su upoznali i njegovu drugu stranu.

Na funkciju predsednika PKS izabran je u decembru 2014, sa mesta potpredsednika zaduženog za modernizaciju komorskog sistema i direktora predstavništava Komore u Nemačkoj i Austriji.

Leto s porodicom
Leto s porodicomfoto: Instagram Printscreen

U junu 2017. godine, Skupština PKS mu je poverila novi petogodišnji mandat. Član je Ekonomskog saveta Razvojne agencije Srbije.

Obavljao je funkciju predsednika Upravnog odbora Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA), piše u njegovoj zvaničnoj biografiji koja se može pročitati na Savezu ekonomista Srbije. Važi za stručnjaka za srpsko-nemačke odnose i komunikacije a jedan je i d osnivača i član UO Foruma Srbija-Nemačka.

Od 2003. do dolaska u Privrednu komoru Srbije, radio je u Ambasadi Nemačke u Beogradu – gotovo deceniju kao portparol Ambasade. Bio je i koordinator nemačke medijske kuće Deutsche Welle za Srbiju i Crnu Goru i koordinator programa i savetnik za politička pitanja i komunikacije pri Fondaciji Konrad Adenauer u Beogradu.

Lični život Rođen je 1. juna 1977. godine u Beogradu. Školovao se u Nemačkoj, gde je u 2001. godini diplomirao na Akademiji za marketinške komunikacije u Frankfurtu. Govori nemački i engleski. Oženjen je i otac dve ćerke.

Kurir.rs/Instagram

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track