Najnovije vesti

"SVI U NJEMAČKU, MI IZ NJEMAČKE, ŠVABA ZINUO KAD REKOSMO MI HOĆEMO KUĆI": Par iz Bosne ispričao da su se proveli ko bosi po trnju!
Foto: Youtube Printscreen

istinita priča

"SVI U NJEMAČKU, MI IZ NJEMAČKE, ŠVABA ZINUO KAD REKOSMO MI HOĆEMO KUĆI": Par iz Bosne ispričao da su se proveli ko bosi po trnju!

Biznis
15:42h

Bračni par iz Bosne, Džana i Nerko, osvojili su simpatije korisnika Jutjuba jer su u jednom od videa ispričali kako su se u Nemačkoj proveli ko bosi po trnju.

Ispričali su, kažu, priču iz svog života, iz vremena kad je Džana bila trudna: "Nema se para, nema se posla i šta ćemo, kao i svi, u Njemačku!"

Odu oni, kažu, krili se u Esenu ali neko im rekao da je to opasno i da se prijave za azil, te tako odu u Diseldorf gde ih Nemci rasporede u mesto kojeg "nema ni na karti jer je tu bila samo neka kasarna".

Džana, Nerko, Džana i Nerko, Nemačka
foto: Youtube Printscreen

- Najviše raje iz Afrike, a naših najmanje... Tu smo bili desetak dana, čekali da nas rasporede, da imamo svoju sobu, i da nas pošalju u neki grad... Skupimo se pa se molimo Bogu da nas ne pošalju ko zna gde, a desilo se da nas pošalju u Libek, to je gore, skroz na kraju... I sednemo mi u voz, stignemo u Libek, sneg do kolena, sivilo... stavili nas u neku kasarnu, u paviljone... Tu je bila neka portirnica, dobili smo krevete na sprat a kad su u ponedeljak došli radnici u taj azil kažu da smo tu greškom i da moramo da se vratimo u Diseldorf.

Vrate ih na isto mesto, ona trudna, a on kaže ne može više tako i odluče da se vrate za Bosnu...

Džana, Nerko, Džana i Nerko, Nemačka
foto: Youtube Printscreen

- Odemo mi kod tog portira i kažemo mu: Mi hoćemo da otkažemo taj azil, mi hoćemo kući... Svi se grabe ko kandžama, kopaju nogama i rukama, a mi hoćemo kući... On kaže da je na hiljade proterao kroz tu kapiju i da nikada tako nešto nije čuo - vele oni.

- Svi u Njemačku, mi iz Njemačke! Švaba zinuo kad smo mu rekli mi hoćemo kući - pričaju njih dvoje koji su u to vreme, kao i većina drugih, hteli da pobegnu od bede u BiH i, naravno, gde - u Nemačku.

Kad su im konačno odobrili da smeju da se vrate kući i udarili "štambilje u pasoše", insistirali su da ih razdvoje i nju trudnu avionom vrate kući, a on da ide drugačije. Odbili su jer se oboje plaše aviona i nisu želeli da se razdvajaju pa su im dali nešto para da se vrate kući.

Ali, kaže, Nerko tek tada počinje drama - kako će kući. On je tamo nešto radio na crno - imali su u šteku oko 1.000 evra, ali i puno stvari, čak i televizor jer su Nemci tada masovno izbacivali stare televizore "guzonje" pa su tako džabe dobili i TV.

Zato su tražili da nabave neki auto i od čoveka u Nemačkoj kupe "opel korsu" za 50 evra i u nju natrpaju sve to što su imali, čak i neki jastuk i jorgan.

Oboje su, kažu, bili toliko presrećni što se vraćaju kući pa su na "autobanu čak i u Mek stali da se počaste".

Međutim, kad su došli na slovenačku granicu tek tad počinje prava drama - platili su kaznu da ih ne odvedu u zatvor, a na kraju su posle dva dana spavanja u kolima morali da se vrate nazad u Diseldorf da isprave grešku u papirima.

Kurir.rs/Youtube

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja