PLATE RADNICIMA U ENERGETSKOM SEKTORU RASTU 6%! Ministarka Đedović potvrdila saznanja Kurira da bi Vlada danas trebalo da ozvaniči
Ministarka Dubravka Đedović na Re-set samitu u organizaciji AMG, Foto: Nenad Kostić

Dobre vesti

PLATE RADNICIMA U ENERGETSKOM SEKTORU RASTU 6%! Ministarka Đedović potvrdila saznanja Kurira da bi Vlada danas trebalo da ozvaniči

InfoBiz -

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović potvrdila je na Re-set samitu u organizaciji AMG saznanja Kurira da će plate radnicima u energetskom sektoru biti više za šest posto kao i da će danas na sednici Vlade Srbije naći se predlog rešenja o davanju saglasnosti na trogodišnji program poslovanja JP Elektroprivreda Srbije za period 2023-2025. godine.

Struja, Eps, Dalekovod, Monteri
foto: Beta

- Radnici znaju i sindikati da je Vlada donela odluku da svim preduzećima u energetskom sektoru poveća platu, a to treba da se sprovede kroz usvajanje Plana poslovanja koje očekujem da bude danas na Vladi. Videćemo kakvu će odluku Vlada doneti - naglasila je ministarka Đedović i dodala:

Ministarka Đedović sa učesnicima panela
Ministarka Đedović sa učesnicima panelafoto: Nenad Kostić

- Ali načelna odluka o povećanju plate radnicima u visini od šest posto za sada je doneta, i sa drugim gasnim kompanijama smo to završili, takode sa Elektromrežama Srbije (EMS). Ja očekujem da će to neometano proći. Vlada poštuje rad svih zaposlenih u energetskom sektoru i moramo da računamo na njih i za proizvodnju u energetskom sektoru i za tranziciju koja je pred nama u tom smislu - navela je ministarka.

Misli da će doći do" adekvatnog rešenja" i računa na razumevanje i saradnju svih zaposlenih.

Kurir.rs/N1

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track