TOP 3 LOKACIJE U BEOGRADU ZA MANJU STANARINU Dok cene divljaju, u ovde je moguće stanovati i za 160 evra, a centar je na pola sata
Foto: Stefan Jokuć

TOP 3 LOKACIJE U BEOGRADU ZA MANJU STANARINU Dok cene divljaju, u ovde je moguće stanovati i za 160 evra, a centar je na pola sata

InfoBiz -

Čak i pre rata u Ukrajini pronaći povoljan, a uz to u najmanju ruku - pristojan stan za izdavanje u Beogradu, bilo je izuzetno teško, da bi sa izbijanjem rata i sa desetinama hiljada izbeglih građana kako Rusije, tako i Ukrajine, to postalo gotovo nemoguće.

Srbija je postala država u kojoj je spas od rata pronašlo na hiljade Rusa koji su pobegli od mobilizacije, a iako se mnogi nadaju da će cene stanova pasti nakon njihovog odlaska, takav scenario za sada nije izvestan.

Prognoziranja stručnjaka zato kažu da cene zakupa stanova ostaju i nakon odlaska Rusa, sigurno još neko vreme, a one najtraženije nekretnine kao što su garsonjere, jednosobni i jednoiposobni stanovi, nastaviće da se izdaju za dva ili pak više puta skuplje u odnosu na period pre dve godine.

Najatraktivnije lokacije u našoj prestonici trenutno su Stari grad, Dorćol, Vračar, Dedinje i Novi Beograd, dok je, kada je u pitanju opremljenost, najviše interesenata za nameštene stanove. Shodno tome, najznačajniji rast cene najma zabeležen je na navedenim gradskim lokacijama, dok je na periferiji i dalje moguće naći stanove po približno istim cenama od pre dve godine.

U proseku, jednoiposobni i dvosobni stanovi u Beogradu, veličine do 60 metara kvadratnih, koštaju od 450 do 700 evra mesečno, bilo da je u pitanju Vračar ili Novi Beograd, dok se na najtraženijim opštinama garsonjere uglavnom kreću oko 400 evra na mesečnom nivou.

Na periferiji, cene garsonjera iznose od 160 do 210 evra, kao na primer u Borči, dok su garsonjere u Mirijevu i Karaburmi mahom od 200 do 300 evra.

S druge strane, veći stanovi u udaljenijim delovima grada u naseljima poput Karaburme, Mirijeva, Zemuna ili Batajnice, mogu se iznajmiti po prosečnoj ceni koja varira.

S obzirom da do pada cena u doglednom periodu neće doći, savet je da potrebnu nekretninu pronađete što pre i povoljnu ponudu stanova za izdavanja pogledate OVDE, dok ćete povoljne stanove na prodaju pronaći OVDE.

Kurir.rs/Sasomange

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track