20 MINUTA PRE RAZGOVORA ZA STAMBENI KREDIT PRODAVAC NAŠAO DRUGOG KUPCA KOJI MU DAO VIŠE PARA! Pogodio sam i stolara za kuhinju!
Foto: Shutterstock

srbin se požalio na mrežama

20 MINUTA PRE RAZGOVORA ZA STAMBENI KREDIT PRODAVAC NAŠAO DRUGOG KUPCA KOJI MU DAO VIŠE PARA! Pogodio sam i stolara za kuhinju!

Društvo -

Pojedini prodavci nekretnina otkad su skočile cene kvadrata često otkazuju kupovinu stana sa kupcima sa kojima su prethodno imali dogovor jer im je neko drugi ponudio više para.

Na Tviteru se pojavila objava u kojoj je jedan korisnik napisao kako mu je prodavac saopštio da ima drugog kupca.

- Dvadeset minuta pre zakaznog razgovora za stambeni kredit mi je prodavac nekretnine saopštio da ipak ima drugog kupca koji mu je ponudio više novca - napisao je autor u objavi i dodao:

- Ja juče pogodio stolara kuhinju da mi pravi.

Ova objava razbesnela je mnoge koji su imali sličnu situcaciju u poslednjih meseci sa prodavcima nekretnina.

Austrija, Stanovi, Nekretnine
foto: Shutterstock

- Tri meseca nas lik zavlačio, navodno sređuje papire u katastru. Javi se jednom u 10 dana, mi dogovorili preduzimače, banku, i on onda SMS-om kaže odustaje od prodaje. Našli, kupili bolji. To i tebi želim - piše u prvom komentaru.

Ovoga kao da nema više

- Kako su zli. Ja kad sam prodavala stan, čekala sam par meseci jednu devojku da reši novac za učešće. U međuvremenu su skočile cene, ali nisam ni pomislila da joj tražim više jer smo se dogovorile. Ne razumem ljude koji će uzeti više para i da tako druge prevare - piše u jednom od komentara ispod objave.

Mnogi su napisali i svoja neprijatna iskustva.

- Dogovorila se da je to to, samo da dođem još jednon da pogledam i da potpišemo predugovor. Zovem sutradan ipak prodali za keš za 10 odsto manju cenu! Dva meseca nisam gledala stanove. I posle naiđe još bolji i lepši od srca želim isto - navodi se u jednom od komentara, dok u drugom stoji:

- Dok smo čekali prodavca da reši zabeležbu u katastru na predmetoj nekretnini da bismo potpisali predugovor, javila mi se vlasnica agencije koja zastupa prodavca, da javi da je prodao "Rusu za keš". To je stan koji ću teško preboleti, iako smo našli drugi.

Takođe, neki su se našli u toj situaciji i kad im je bio odobren stambeni kredit.

- Meni je odobren bio stambeni kredit. Par sati pred potpisivanje ugovora kod notara, prodavac je shvatio da želi više novca i podigao cenu. Pristala sam na nešto između prve i nove cene, samo jer sam bila u frci, ali evo već godinu dana sebi to ne praštam.

Kurir.rs

Bonus video:

00:33

Agent za nekretnine pojasnio situaciju podizanja cena: Vlasnici preferiraju Ruse jer oni ne pitaju za cenu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track