BOBAN OGORČEN CENOM OVOG VOĆA USRED SEZONE: "Kao da pričaju 16 jezika, pa koštaju papreno! Siguran sam da srpski ne govore"
Foto: Gradske pijace Youtube Printscreen

kao da su od suvog zlata

BOBAN OGORČEN CENOM OVOG VOĆA USRED SEZONE: "Kao da pričaju 16 jezika, pa koštaju papreno! Siguran sam da srpski ne govore"

Novčanik -

Cena trešanja od 600 dinara po kilogramu u sred sezone kod prodavačice na improvizovanoj tezgi u Bulevaru Zorana Đinđića, kod beogradske Arene, toliko je iznervirala Bobana V. da je opleo na društvenim mrežama ne samo po ženi koja ih nelegalno prodaje, već i po onima koji ih po toj ceni kupuju.

Boban je zaprepašćen iznosom pitao: "Odakle su?", a žena mu je sa ponosom odgovorila da stižu iz Ritopeka.

- Dakle "na crno", bez ikakvih nameta i obaveza, PDV, zakupa i slično, sa troškom transporta od svega 26,5 kilometara... I vidim pola gajbe prodato, a koliko je celih, ne znam - napisao je on.

Pita se još Boban u objavi i da li trešnje sa tom cenom pričaju 16 jezika i konstatuje da srpski sigurno ne govore.

- Zemljo Srbijo, ovo nema veze sa tobom, ali se u tebi događa... I moram i tebe da pošaljem gde ne treba, zajedno sa ovim trešnjama i onima koji ih prodaju i kupuju pod tim uslovima. Šaljem i sebe kao svedoka, sa svima vama tamo, da se ko ne uvredi - ogorčen je on.

Posle njegove objave usledili su komentari, tako se jedan korisnik "nada da ne plaćamo ovako retroaktivno sve pokradene trešnje iz detinjstva", do onih koji konstatuju da je "Novi Beograd finansijski jak, pa su i cene trešanja jače".

Ima i onih koji kažu da na Zelenom vencu koštaju 220 dinara, pa mogu da se kupe i preprodaju kod Arene i tako se još i dobro zaradi.

U jednom od komentara stoji da cenu voća određuju sezonski radnici, a da su se zbog deficita radne snage u ovoj oblasti, uloge okrenule, pa smo došli u situaciju da radnik uzima polovinu prihoda za plasirani proizvod.

Iz komentara saznajemo da su cene trešanja u Banjaluci pet konvertibilnih maraka, što je isto 600 dinara, dok su u Švedskoj čak 10 evra po kliogramu.

kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja