"DORUČAK ZA DVOJE KOŠTA 200 DINARA, CELO PILE 500!" Srbin objavio koliko para troši na selu, pa napravio haos na mrežama
Foto: Shutterstock

TROŠKOVI SEOSKOG ŽIVOTA

"DORUČAK ZA DVOJE KOŠTA 200 DINARA, CELO PILE 500!" Srbin objavio koliko para troši na selu, pa napravio haos na mrežama

Novčanik -

Jedan Jovan objavio je nešto nalik na apel "povratka na selo" i verovatno prilikom pisanja svoje objave nije očekivao da će njegov status izazvati pravu raspravu na mrežama.

Pored želje da istakne zašto je važno vratiti se na selo, mladić je podelio i računicu života van grada. Kako piše, doručak za dvoje staje 200, a celo pile je 500 dinara.

- Ma vrati se na selo. Uzmi život u svoje ruke. Reši ga kući, radi i uživaj i budi pametan. Što pre povratak na selo to bolje. Sačuvaj tradiciju predaka zbog tate, zbog mame, zbog dece i ne boj se ima života kolko oćeš. Bićeš srećan i sit i napit i ićeš napred. Šta znači biti zarobljen u gradu, ništa drugo nego zatvorska kazna. Budi na selu slobodan kao ptica i leti, leti, smej se. Bog te je nagradio i dao ti priliku da doživiš život dostojan čoveka i bez penzije na selu kralj si pa doručak za dve osobe 200 dinara kajgana za troje 500 dinara itd, a rakija litar šljive 300 dinara, pilići u tovu izaći će od 3.5 kg 500 dinara komad i stigne se sve kad hoćeš, kad imaš cilj, kad planiraš i želiš. Vrati se na selo, i pazi nemoj da kasniš! Vreme curi!".

selo, srpsko selo, srpska kuća
foto: Shutterstock

Ipak, njegovo romantično predstavljanje života na selu, neki su odlučili da prekinu komentarima u kojima se ističe "da nije baš sve tako jednostavno".

- Mnogi bi se vratili ali su konkretno u Šumadiji cene previsoke, kao da na imanjima imaju zakopane zlatne poluge ili crne tartufe - stoji u jednom od komentara dok drugi korisnik pak ima protivargument na ovu konstataciju: "A sreća pa stanovi u Beogradu i ostalim gradovima jeftini...".

Jedan član grupe, koji se uključio u polemiku, istakao je i da je problem što svi hoće na selo, a stanove da izdaju po gradovima.

- Ja sam otišao na selo i preporodio se. Kad svratim u grad i vidim kaveze od stanova i nesrećne ljude koji lutaju u gužvama buseva, zapitam se kako se desilo da ih sistem tako namagari i naseli sve u zgrade - napisao je drugi član.

Kurir.rs/ Telegraf.rs/ A. K.

Bonus video:

03:28

NAPUSTILA BEOGRAD SA MALIM DETETOM I OTIŠLA NA SELO: Život sa njim u gradu nije opcija, ali i ovde je teško EVO OD ČEGA ŽIVE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track