KANAĐANIN NAVEO 3 RAZLOGA ZAŠTO SU ZA NJEGA SRPKINJE BOLJE OD KANAĐANKI: Ne napijaju se, ne izlaze u pidžami, a ovo je ključno!
Foto: Tik Tok Printscreen

kulturološke razlike

KANAĐANIN NAVEO 3 RAZLOGA ZAŠTO SU ZA NJEGA SRPKINJE BOLJE OD KANAĐANKI: Ne napijaju se, ne izlaze u pidžami, a ovo je ključno!

Društvo -

Žene u Srbiji imaju stila, ne napijaju se do besvesti i poštuju svog muškarca za razliku od žena koje žive u Kanadi, naveo je jedan Kanađanin koji već neko vreme živi u našoj zemlji.

"Brate, žene u Srbiji uopšte nisu bolje od žena u Kanadi, samo ih ti ne poznaješ dovoljno dobro", bio je komentar jednog Aleksandra na koji je Kanađanin, koji se na Tik Toku predstavlja kao Andre in Serbia, rešio da odgovori.

Andre in Serbia
foto: Tik Tok Printscreen

- Hajde da popričamo o ovome. U Kanadi sam živeo veći deo svog života i mogu da kažem da postoji ogromna razlika između žena, ovde, u Srbiji i žena u Kanadi. Pod jedan - žene u Srbiji se i dalje oblače sa stilom. U Srbiji još nisam video ženu koja u javnost izlazi u pidžami, i to u tangama koje vire. Takođe, ovde nisam video, kao u Kanadi, da žene svih uzrasta, ne samo mlade, već i starije - u tridesetim, četrdesetim i pedesetim godinama, izlaze u barove i restorane i opijaju se do besvesti. Ovde nisam video žene kako na ulicama padaju jedna preko druge i ponašaju se kao da imaju 12, 13 godina - priča Andre.

Razlog zašto se tako ne ponašaju je, kako kaže Andre, to što žene u Srbiji imaju poštovanja prema svojoj porodici. One znaju da takvo ponašanje ne utiče samo na njih već i na celu porodicu.

- Žene ovde znaju i da poštuju svog muškarca. U Kanadi, ako neki momak da komentar: "Ne bi trebalo to da nosiš" ili "Ovo izgleda bolje" odmah je potpuni kreten. Dok će žene u Srbiji i dalje, uglavnom, slušati svog muškarca. E sad, ima li loših jabuka, odnosno izuzetaka, ovde u Srbiji? Siguran sam da ima, kao i u svakoj državi... Međutim, u Kanadi je daleko češće to da sretnete žene koje se ponašaju kao izrodi i koje nemaju samopoštovanja. Svaka razmišlja: "Ja sam šef, i ne treba mi nijedan muškarac, mogu da nosim i da radim šta hoću". Naravno, i u Srbiji ste slobodni to da radite, ali se to ipak ne radi.

Većina Srba i Srpkinja se u komentarima ispod videa složila sa Andreom i zahvalila mu se na lepim rečima.

- Potpuno si u pravu. Kao žena od 49 godina mogu reći da mi je porodica sve na svetu.

Međutim, bilo je i onih koji se nisu složili i koji nemaju baš lepo mišljenje o našim ženama kao ovaj Kanađanin.

- Dobro, ali činjenično stanje je da kod nas, u Beogradu, svaka druga sad uradi usta i izgleda nakaradno. U Evropi nije toliko naglašena ta iskompleksiranost, žene su mnogo opuštenije - istakao je jedan sugrađanin svoje ne baš lepo mišljenje o našim damama.

Bonus video:

01:03

Srpkinje dovode atmosferu do usijanja

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track