SNAŽNO NEVREME VEĆ TUTNJI SRBIJOM: Pljuskovi s grmljavinom, olujni sistem DONOSI I GRAD - najveća opasnost PRETI OVIM DELOVIMA
Foto: Printscreen/Instagram 192_rs

SNAŽNO NEVREME VEĆ TUTNJI SRBIJOM: Pljuskovi s grmljavinom, olujni sistem DONOSI I GRAD - najveća opasnost PRETI OVIM DELOVIMA

Društvo -

U ovom času atmosfera postaje sve nestabilnija. Pljuskova sa grmljavinom ima na krajnjem jugoistoku, jugozapadu i zapadu Srbije. Veoma jak grmljavinski sistem zahvatio je šire područje Bosilegrada i donosi grad i veoma obilne pljuskove.

Oluja sa grmljavinom zahvatila je i delove Peštera i nalazi se u blizini Novog Pazara i Tutina, a pljuskova sa grmljavinom ima i na širem području Užica.

U nastavku poslepodneva i u drugim predelima Srbije očekuje se jači razvoj oblačnosti, uz lokalne pljuskove sa grmljavinom, kojih već ima u južnim, jugozapadnim, zapadnim i jugoistočnim predelima Srbije, a kasnije posle podne i uveče biće ih i u ostalim predelima.

Podsetimo, snažno nevreme je i tokom jučerašnjeg dana protutnjalo Srbijom, a kakvu je štetu nanelo pogledajte u galeriji:

1 / 6 Foto: Rina

Najveća opasnost od razvoja veoma snažnih grmljavinskih oluja očekuje se na području Moravičkog, Raškog, Rasinskog, Topličkog i Nišavskog okruga, a potom bi se oluje u jugozapadnoj ili zapadnoj visinskoj struji premeštale ka centralnim predelima Srbije, pre svega prema Šumadiji i Pomoravlju, ali i ka severnijim predelima, odnosno ka Kolubarskom okrugu, Mačvi i Sremu.

U predelima sa najintenzivnijim grmljavinskim procesima očekuju se veoma jaki gromovi, krupan grad i veoma obilni pljuskovi, a kako se bi se ovi procesi duže zadržavali nad istim područjem zbog slabih visinskih struja, palo bi i više od 40 litara kiše po kvadratnom metru, uz opasnost od urbanih poplava i bujica.

Maksimalna temperatura biće danas od 30°C na severu i zapadu do 35°C na jugu, jugoistoku i istoku Srbije, u Beogradu do 32°C.

Kurir.rs/Telegraf

Bonus video:

05:29

NEVREME NAD SRBIJOM, OGLASIO SE NEDELJKO TODOROVIĆ: Evo u kojim delovima zemlje se očekuje grad i kad stiže novi TOPLOTNI TALAS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track