GRAD UBIJAO DOMAĆE ŽIVOTINJE, ČUPAO KROVOVE I LOMIO ŠOFERKE Pogledajte posledice RAZORNOG nevremena koje je pogodilo Srbiju VIDEO
Foto: Kurir.rs/Z.G., Printscreen/Instagram/192

GRAD UBIJAO DOMAĆE ŽIVOTINJE, ČUPAO KROVOVE I LOMIO ŠOFERKE Pogledajte posledice RAZORNOG nevremena koje je pogodilo Srbiju VIDEO

Srbija -

Jako nevreme koje je u popodnevnim satima zahvatilo deo opštine Osečina, nanelo je ogromne štete na stambenim, pomoćnim objektima, poljoprivredi i domaćim životinjama u selu Tuđin, Sirdija, Selu Osečini, varošici Osečina i delu sela Plužac.

Štab za vanredne situacije opštine Osečina održao je hitnu telefonsku sednicu i proglasio vanrednu situaciju na delovima opštine zahvaćenim nepogodom.

1 / 4 Foto: RINA

Što hitnije biće formirane komisije za procenu štete.

Grad ubijao kokoške

Pored toga što je grad veličine jajeta uništio fasade, automobile i naneo ogromnu štetu na poljoprivredi, neki od žitelja Osečine su se u trenutku snažnog nevremena našli napolju, te su i sami zadobili povrede.

Led lomio šoferke i stakla na automobilima

Snažno nevreme pogodilo je danas popodne zapadnu Srbiju. Padao je grad veličine lešnika.

Jako nevreme praćeno kišom i gradom sručilo se i na Krupanj.

RHMZ je ranije već najavio nevreme u Srbiji, a kada tačno stiže pročitajte u posebnoj vesti.

Upaljen crveni meteoalarm

Pogledajte za koje delove Srbije je RHMZ upalio hitno upozorenje i crveni meteoalarm.

Banat, Bačka, Srem, zapadna i jugozapadna Srbija i područje Beograda danas su u narandžastom, dok su Šumadija, Pomoravlje, jugoistočna Srbija i Kosovo i Metohija u crvenom.

Crveni meteoalarm znači da je vreme vrlo opasno: Prognozirane su naročito opasne vremenske pojave, a takvog su intenziteta da mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu i biti veoma opasne po bezbednost ljudi i životinja. Treba se često informisati o detaljima očekivanih meteoroloških uslova i rizika. Slediti naredbe i savete nadležnih državnih službi.

Kurir.rs/Blic

Bonus video:

00:31

Grad na Zlatiboru

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track