Ove stvari čine dobrog barmena - a ako ste ikad hteli da se oprobate u ovoj profesiji, sad imate priliku!
Foto: Promo

Ove stvari čine dobrog barmena - a ako ste ikad hteli da se oprobate u ovoj profesiji, sad imate priliku!

Zabava -

Da li ste se nekad zapitali šta čini dobrog barmena? Možda inače ne biste rekli da je za savršen koktel potrebno mnogo umeća, ali ako ste ikada dobili piće koje je preslabo, prejako ili bez nekog ključnog sastojka, bezukusno, znate da potrebno i znanje i osećaj.

Miksanje koktela je najatraktivniji, ali nipošto jedini aspekt ove profesije. Navikli smo da barmene povezujemo sa šarenim, simpatično ukrašenim pićima, pa verovatno ni ne pomišljamo šta se sve nalazi “iza kulisa”. Rukovanje, održavanje i sortiranje barskog inventara, poznavanje vrsta, osobina i namena pića, učestovanje u organizaciji događaja, koktela, žurki, samo su neki od radnih zadataka kojima barmen mora da ovlada.

Šta mislimo pod sredstvima za rad? Da, tu spada i šejker, i ne, to nije jedino čime se služe! Preko 10 različitih vrsta čaša, barska klešta, lopatica, hvataljka za led, mikser, ledomat, blender… Ovo je sve potrebno kako biste dobili piće po najvišim standardima!

Možda je suvišno da spominjemo i rad sa ljudima, ili ipak nije? Bar, bilo da se nalazio u kafiću, klubu, hotelu ili pabu, mesto je gde se okuplja i cirkuliše veliki broj ljudi. Baš zbog toga što ima kontakt sa različitim tipovima gostiju, barmen mora da poseduje socijalnu inteligenciju, strpljenje, osećaj za komunikaciju i visok nivo uslužnosti i ljubaznosti.

Neretko su barmeni i pravi šoumeni - oni su tu da zabavljaju ljude, prave dobru atmosferu i šire dobru energiju, neophodnu za noćni provod.

Ako vam sve ovo zvuči zanimljivo i izazovno, nikad se niste oprobali a želeli ste, ili se pak niste usavršili u meri u kojoj ste hteli, ovo je idealna šansa za vas. Potrebno je da ste otvoreni, komunikativni, da se ne bojite da zasučete rukave i da nemate strah od kamera.

Bar reality show je prvi interaktivni rijaliti na našim prostorima!

Da li biste za sebe rekli da umete da napravite dobar provod? Da li ste opušteni i spontani kada ste u centru pažnje? Bar reality show je prvi šou tog tipa u kome će učesnici raditi i zarađivati svoju platu! Testirajte svoje mogućnosti u novom epicentru grada, dokažite da ste najbolji ugostitelj, pokažite da ste noćna ptica i čeka vas vredna novčana nagrada! Možete se prijaviti na ovom linku.

Uskoro!

Foto: Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track