KNJIGE ZA BEBE – Rađanje i negovanje čitalačkih navika
Foto: Promo

KNJIGE ZA BEBE – Rađanje i negovanje čitalačkih navika

Zabava -

Jedna od važnih stvari u razvoju i životu svakog mališana sa kojom nikada nije prerano početi jeste upoznavanje sa knjigama i slikovnicama. Razvoj čitalačkih navika i same kulture čitanja i poštovanja prema pisanoj reči ima ogroman uticaj na stvaranje i formiranje ličnosti, kao i emocionalno i mentalno sazrevanje. Čitanje podstiče i razvija inteligenciju, kreativnost, a i dosta utiče na unapređenje jezičkih sposobnosti i obogaćuje rečnik. Međutim, iako se preporučuje upoznavanje mališana sa knjigama od najmanjeg doba, opet treba biti veoma pažljiv oko odabira te početne literature, kako u pogledu sadržaja tako i samog oblika i materijala.

Knjige za bebe i prve slikovnice trebalo bi pre svega da budu izrađene od tvrdog materijala, kartona ili da su plastificirane. Ovo je veoma važno kako ne bi lako došlo do cepanja manjih delova i situacije da dete proguta neko parče knjige. Jer, treba imati na umu da su deca u tom dobu živahna, a sa opet nedovoljno razvijenom koordinacijom i motorikom pa će često te knjige bacati i razvlačiti. Pored materijala izrade, veoma je važno i da stranice tih knjiga budu zaobljene kako bi se sprečile potencijalne povrede nežne kože mališana. Takođe, treba obratiti pažnju i da ta dela ne sadrže bilo kakve toksične materijale, o čemu svedoči oznaka CE koja je dokaz da materijali od kojih je izrađena nije toksičan i da je knjiga prošla odgovarajuće ateste.

foto: Promo

Po pitanju sadržaja, te knjige moraju biti prilagođene određenom uzrastu, jasne i pojmljive, sa lepim i jednostavnim crtežima i ilustracijama kako bi se na najbolji način uticalo na razvitak estetskog senzibiliteta. Imajući u vidu sve ove i ostale važne uslove koje knjige za bebe i slikovnice moraju da ispune, online knjižara Knjige na dlanu se potrudila da za sve vas izabere samo najzanimljivija i najbolja izdanja, a sve to uz više nego povoljne cene!

Najpopularnije knjige za bebe

Kada su knjige za bebe u pitanju, iz ponude definitivno treba izdvojiti kolekciju Škola 0+ koja pokriva veliki broj različitih tema što je sjajno u pogledu stvestranosti za vaše mališane. Tu su knjige Dan i noć, Kako zvuči, Ko šta radi, Koje je ovo boje, Kvadratić i kružić i Sastavi slušalicu, sve zanimljive na svoj jedinstven način, a sa sjajnom cenom od samo 249 dinara. Mnoge roditelje će sigurno privući i izdanje koje sadrži 100 svetski poznatih i priznatih Montesori aktivnosti za najmlađe. Još jedna kolekcija knjiga koja je sjajna za razvoj i obogaćivanje fonda reči vaših najmlađih jeste 100 Reči – Moje prve reči, Životinje, Životinje na selu.

Najtraženije slikovnice

Kao u svemu u životu, tako i u izboru prvih štiva za vaše najmlađe treba napraviti balans. Pa pored knjiga za bebe, nije loše uvesti i određene slikovnice koje najbolje stimulišu bebin mozak i razvoj vida i sinapsi. Online knjižara Knjige na dlanu definitivno iz ponude izdvaja kolekciju Anđelina balerina – Mala zvezda, Anđelinin plesni partner i Anđelinina nova škola, kao i svima dobro poznati Looney Tunes, odnosno Avanture Šašave družine – Pera Kojot, Podrum Elmera Daveža i Pun mesec, po neverovatnoj ceni od samo 69 dinara!

Promo tekst/ Nikola Radenković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track