PAROVI SE OKO OVOGA ČESTO SVAĐAJU! DA LI BEBA TREBA DA SPAVA SA VAMA U KREVETU? Ovo je 5 razloga ZA I PROTIV!
Foto: Profimedia

REŠENJA

PAROVI SE OKO OVOGA ČESTO SVAĐAJU! DA LI BEBA TREBA DA SPAVA SA VAMA U KREVETU? Ovo je 5 razloga ZA I PROTIV!

Žena -

Uspavljivanje, hranjenje, presvlačenje... sve su to aktivnosti koje se kod beba događaju tokom noći. Problem nastane kad jedan partner želi dete - suspavača, a drugom to baš i nije neko srćtno rešenje.

Dobro došli u predivan svet zajedničkog spavanja u istom krevetu s detetom. Do ove ste tačke došli ili planskim istraživanjem ili potpuno slučajno. Jedno je sigurno: svi utonete u taj veliki krevet samo iz jednog razloga - da zaspite.

foto: Profimedia

"Grčevi u stomaku koji su kod moje bebe trajali četiri meseca, doveli su me do toga da ostavim dete da spava s nama u bračnom krevetu", priča Tanja, mama osmomesečnog Jana. Tanja je toliko bila neispavana da više nije mogla normalno da funkcioniše. Nakon što je stavila Jana u svoj krevet, napokon je uhvatila nekoliko sati dragocenog sna. I otad se dečiji krevetić koristio za odlaganje čistog neispeglanog veša.

Naprotiv, Filip, njen suprug, budio se na svaki i najmanji vcuk koji bi beba proizvela. On nije bio zadovoljan ovim rešenjem.

foto: Profimedia

5 razloga ZA

Mirno spavate, napokon! Ako vasa bebica ima potrebu za maženjem ili je gladno tokom noći, ne morate se ustajati niti razbuđivati. Sve rešavate na licu mjesta.

Nema straha da će se beba probuditi nakon što je uspavate. Najčešće i vi zaspite s detetom.

Stvarate krug poverenja sa svojim detetom! Neke su studije pokazale da spavanje s novorođenčetom u krevetu stvara duboku emotivnu povezanost između roditelja i deteta. A i ko bi odoleo preslatkom gugutanju i maženju s bebom ujutru nakon buđenja?

Noćno menjanje pelena ne zahteva ustajanje iz kreveta. Sve što vam treba unapred pripremite i stavite pokraj kreveta. Kad se ukaže potreba menjanja pelena nakon nekog vremena obavljaćete to u polusnu.

Deca brzo rastu i vreme dok mogu spavati s vama više se nikad neće ponoviti.

foto: Profimedia

5 razloga PROTIV

Nema spavanja! Čak i najmanji zvuk koji ispusti dete, probudiće vašeg partnera.

Nekako se događa da je partner osoba u krevetu koja će stradati od uspavanih udaraca nožicama i ručicama. Čest je scenario da se dete okrene na vaš položaj spavanja pa partner završi na samom rubu kreveta.

Nešto nedostaje... Nekad je vaš partner spavao zagrljen s vama, a sada se među vama isprečilo malo "čudovište" sa svojim potrebama.

Nekad pre spavanja ste možda pogledali seriju, a sad? Ni to se ne može više. Jer, bebi možda smetaju čudni zvuci i svetlost s ekrana, a jedini zvuk koji je dopušten - bebino je disanje.

foto: Shutterstock

Kurir.rs/K.Đ/Roditelji.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja