RENOVIRANJE KUPATILA: "Sa dušom" i bez velikih troškova
Foto: Profimedia

RENOVIRANJE KUPATILA: "Sa dušom" i bez velikih troškova

Zabava -

Mnogo buke, nereda, prašine i troškova. Ovako izgleda svako zamišljanje uopšte ideje da se staro kupatilo adaptira ili kompletno renovira. I svakako da to jeste jedna od opcija, od buke pa sve do troškova, ali i ne mora sve tako bučno i skupo da bude. Bilo da želite da renovirate kompletan prostor i pretvorite ga u potpunu opuštajuću oazu ili samo želite da osvežite prostor svog kupatila i date mu malo više funkcionalnosti, imamo savete koji će vam pomoći u ovom u potpunosti.

Akrilne boje za zidove kupatila

Nemaju sva kupatila keramičke pločice do vrha plafona i ne želi svako ni da ih ima, zar ne? Nisu pločice jedina opcija, što dokazuju razne vrste boja koje se koriste za kupatilske zidove i plafone. U ovom segmentu renoviranja ili osvežavanja prostora savet koji dobija posebnu prednost jesu akrilne boje za zidove, i to iz više razloga. Ono šta ćete uvek saznati jeste da su ovo vodoperive boje, pa tako su zahvalne za nanošenje u kupatilima, jer su otpornije na vlagu, lako se čiste... Međutim, akrilne boje za zidove imaju daleko više prednosti. Ovo su boje sa jačim pigmentima i velikom pokrivnom moći, pa tako brzo prekrivaju postojeće fleke, ranije boje, a mala količina boje prekriva prilično veliku kvadraturu zidova. Pored toga, akrilne boje su takve da se brže i bolje „lepe“ za površinu, što ih čini izdržljivijim i dugotrajnijim u odnosu na druge. Ovakva promena donosi osveženje kupatilu, ali ujedno i kvalitet, pa što ne sjediniti lepo i korisno?!

Birajte tuš kabine pre kada!

Jedna od dilema koja je ranije postojala jeste bila da li su tuš kabine dovoljno dobre za kupatila, a danas te dileme nema, pa skoro da su kupatila sa kadama iščezla. Ima mnogo toga što čini tuš kabine prvim i pravim izborom, od jednostavne i brze montaže, preko različitih vrsta tuš kabina koje postoje na tržištu, preko različitih mogućnosti kada govorimo i o tuš baterijama za njih, masažerima, opcijama koje pripadaju naprrednijoj tehnologiji, pa sve do onih praktičnih i najvažnijih razloga, a to su ušteda prostora, lakše korišćenja kod starijih osoba, lakšeg održavanja celokupnog kupatila. Tuš kabine su definitivno najbolji način da uštedite prostor ili dobijete više prostora u kupatilu i da ujedno dobijete komad kupatilskog nameštaja koji će ulepšati ceo enterijer.

Skrivene veš mašine i bojleri?

Poznato vam je sigurno kako nikada nemate dovoljno prostora u svom kupatilu i uvek se nešto vidi, bilo da su peškiri, korpa sa vešom za pranje i slično. Ovo se uglavnom dešava jer se prostor ne isplanira dobro, a ono što ima potencijala se ne koristi. Veš mašine su uvek u kupatilima, pa se jedino njihova površina koristi za odlaganje nekih sitnih stvari, a u stvari veš mašine mogu da vam posluže da oko njih napravite savršenu ostavu, kao i bojleri. Ukoliko iznad veš mašine nemate ništa, onda vam stolari mogu napraviti kompletnu masku za nju, a iznad se mogu naći police i natkasne, koje će vam dati ogroman prostor za odlaganje, što će učiniti da vam kupatilo uvek bude sređeno i savršeno uredno. Isto se radi i sa bojlerom, pa prostor ispod možete iskoristiti za korpe za veš, odlaganje vrećica praška, deterdženata, pa nikada neće biti nekog vidljivog „korova“.

Birajte svetlije boje, što više rasvete i samo malo detalja koji će oplemeniti kompletan prostor kupatila. Na taj način ćete dobiti enterijer u kojem ćete uživati i koji će biti pravi beauty kutak u kojem se sa zadovoljstvom spremate za svaki dan i za svaku noć.

(promo)

Bonus video:

02:46

DR PERIŠIĆ OTKRIVA: NAJVAŽNIJE JE UŽIVATI U HRANI! Lekar dao recept za dobro zdravlje OVU NAMIRNICU TREBA IZBEGAVATI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track