Povratak FENTY x PUMA: Rijana potpisuje novi dizajn patika Avanti
Foto: Dennis Leupold

Povratak FENTY x PUMA: Rijana potpisuje novi dizajn patika Avanti

Zabava -

Patika koju su nosile legende, a redizajnirala Rijana

Globalna ikona Rijana i sportska kompanija PUMA zvanično su promovisale svoju najnoviju liniju proizvoda. Rijana se vraća brendu kao kreativni direktor u višegodišnjem partnerstvu FENTY x PUMA, iz kojeg je proisteklo mnogo uspešnih proizvoda. Povratak saradnje FENTY x PUMA spaja istoriju brenda PUMA i njegovo sportsko nasleđe sa ikoničnim statusom Rijane kao lidera u muzici, kulturi i modi. FENTY x PUMA Avanti je patika koja predstavlja nekonvencionalnu mešavinu dve slavne PUMA patike - King kopačke od visokokvalitetne kože sa đonom Easy Rider patike za trčanje.

N Sport
foto: Dennis Leupold

Saradnja Rijane i PUME prepoznatljiva je po dizajnu specifičnih modela u kojima se sport i moda prepliću – počevši od 2015. sa dizajnom kultne patike Creeper. Između 2015. i 2018, Rijana i PUMA su lansirali nekoliko kolekcija obuće i odeće, uključujući FENTY x PUMA patike za trening, FENTY x PUMA krznene papuče i još mnogo toga. Ovom saradnjom, brend PUMA je, tokom protekle decenije, vršio značajan uticaj na modnu scenu, uključujući četiri modne revije koje su održane u Njujorku i Parizu.

Rijanina ljubav prema fudbalu u kombinaciji sa velikim uticajem uveliko prisutne sportske mode, poslužila je kao polazna tačka ove najnovije kolekcije. Rijani, kao i PUMI, bilo je važno da kolekcija bude namenjena celoj porodici i da izgleda jednako cool za decu, kao i za njihove roditelje. Patika koju su nosile legende, a koju je sada “remiksovala” Rijana - Avanti je unisex patika za odrasle i decu.

N Sport
foto: Dennis Leupold

Godine 1968. rođena je originalna PUMA King kopačka, koju su nosile fudbalske ikone poput Euzebija, Pelea i Maradone. Godine 1978, sa PUMA Miele je pokrenuta nova franšiza patika za trčanje, koja je kasnije evoluirala u PUMA Easy Rider. Dvadeset godina kasnije, 1998, Džil Zander i PUMA pokrenuli su prvu modnu saradnju koja je spojila ova dva stila, kreirajući patiku Jil Sander King. Ovaj model je poslužio kao dizajnerska inspiracija Avantiju, koji je lansiran 2001. Sada, 2023. godine, Rijana je dala svoj lični pečat samom dizajnu i uključila kreativne elemente od kožnih delova do gumiranog đona, dajući sopstveni pečat ovom klasičnom PUMA stilu.

„Želela sam da kultnu patiku uvedem u uličnu modu, a pokojni, veliki Pele je Avanti patiku učinio tako ikoničnom. “, rekla je Rijana.

FENTY x PUMA Avanti je modna varijanta kopačke sa mekanom “vintage” kožom, preklopom preko jezika sa zlatotiskom FENTY i PUMA logotipa. Crno-belu verziju dopunjuje hromirana verzija patike sa laserski utisnutim logotipima i kožnim hromiranim detaljima. FENTY x PUMA Avanti kolekcija je trenutno dostupna samo u PUMA Store u BW Galerija Beograd i online na www.nselection.rs

N Sport
foto: Dennis Leupold

PUMA

PUMA je jedan od vodećih svetskih sportskih brendova koji se bavi dizajnom, razvojem i prodajom obuće, tekstila i aksesoara. Već 75 godina, PUMA ulaže u sport i kulturu, kreirajući proizvode za najbrže svetske sportiste. PUMA nudi proizvode kako za vrhunski sport, tako i za svakodnevnu „street“ modu inspirisanu sportom, u kategorijama kao što su fudbal, trčanje i trening, košarka, golf i moto sportovi. Sarađuje sa renomiranim dizajnerima i brendovima sa ciljem da unese sportske uticaje u uličnu kulturu i modu.

Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track