"ŠTA VI ZNATE O TAKOZVANOJ FARMAKO-MAFIJI?" Poznata voditeljka dočekala faramaceutkinju s NEZGODNIM PITANJIMA: Uvek su tu BILJKE
Foto: Profimedia

"pusti brigu"

"ŠTA VI ZNATE O TAKOZVANOJ FARMAKO-MAFIJI?" Poznata voditeljka dočekala faramaceutkinju s NEZGODNIM PITANJIMA: Uvek su tu BILJKE

Zabava -

Kod poznate voditeljke Ljiljane Stanišić u novoj emisiji "Pusti brigu" koja se emituje na Kurir televiziji od 17.10 časova bili su gosti pevačica Snežana Babić Sneki, Bilja Jevtić, Aca Ilić - poznati par koji se održao 40 godina na muzičkoj sceni i farmaceut Jelena Biorac.

pusti brigu
foto: Kurir tv

Sneki je ovom prilikom otkrila nekoliko zdravih recepata narodnog lekara, zapevala je nekoliko svojih hitova, ali i pomogla vrhunskom kuvaru Dekiju u kuhinji.

Farmaceut, Jelena Biorac, govorila je kako da ostanemo zdravi i vitalni tokom Novogodišnjih praznika i kako da ojačamo imunitet tokom zime.

Ona je podsetila na to da život ne bi bio to što jeste da je sve predvidivo. Na pitanje voditeljke šta ona zna o takozvanoj "farmako mafiji" i da li oni izmišljaju lekove da bi prosto prodavali i "kljukali" ljude, ona kaže:

- Za početak, nije mafija, to su farmaceutske inovativne kompanije, koje proizvode inovativnu terapiju koja je prva i najkvalitetnija u redu za lečenje određenih bolesti. Imamo generičke i inovativne kompanije... - rekla je Biorac.

Ljiljana Stanišić
foto: Shutterstock, Kurir Televizija

Ipak, gosti nisu bili dovoljno zadovoljni odgovorom. Aca je upitao:

- Kakvo je to društvo gde za lečenje jednog deteta treba tri miliona evra!?

- To su lekovi koji se koriste za lečenje retkih bolesti. Ulaganje i ispitivanja tih lekova traju decenijama...Da bi se vratila uložena sredstva to su te cene... Zapravo se radi o terapiji koja mnogo košta u ispitivanju - rekla je Biorac.

06:35

ŠTA VI ZNATE O TAKOZVANOJ FARMAKO-MAFIJI? Poznata voditeljka dočekala faramacetkinju s NEZGODNIM PITANJIMA: Uvek su tu BILJKE

Upitana od voditeljke Ljilje kako da znamo šta je kvalitet lekova i medicinskih proizvoda, Biorac ističe:

- Sve je proverljivo i sve što nema svoj registracijski broj i nije upisano u bazu podataka zvaničnog sajta, nije proveren proizvod...

Sneki se priključila razgovoru uputivši i na alternativnu medicinu:

- Uvek je tu alternativna medicina. Biljke su čudo. Ako imate dobru genetiku, što ne važi za ozbiljne bolesti, ali ja sam imala slučaj bolesti u porodici moje majke, ali sam nailazila na fantastične lekare koji su kombinovali farmaciju sa alternativom... Volim biljke, čajeve, tinkture, naš institut "Josif Pančić" je izuzetan... Treba da se vratimo prirodi i biljkama - predložila je Sneki.

Kurir.rs

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track