"TO JE RECEPT ZA KATASTROFU" Naučnik otkrio da Metju Peri nije smeo DA PIJE SVE LEKOVE KOJE JE PIO: "Poslednjih dana je bio LJUT"
Foto: Juan Rico / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia, BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

oglasila se i prijateljica

"TO JE RECEPT ZA KATASTROFU" Naučnik otkrio da Metju Peri nije smeo DA PIJE SVE LEKOVE KOJE JE PIO: "Poslednjih dana je bio LJUT"

Pop kultura -

Kao što je i najavljivano, šest nedelja nakon smrti objavljeni su rezultati toksikološke analize Metjua Perija koji dodatno rasvetljavaju tragičnu priču, ali i pokreću nova pitanja. Oglasila se glumčeva prijateljica koja je opisala njegove psolednje dane. Stručno mišljenje izneo je čuveni neuronaučnik Bankoli Džonson.

Prijateljica slavnog glumca rekla je da je Metju Peri bio poslednjih dana "ljut i zao" jer je uzimao injekcije testosterona. U izveštaju se navodi da je Peri osim smrtonosne količine ketamina pomešane s opioidnim lekom, koji se koristi za ublažavanje boli i pomaže kod zavisnosti od opioida uzimao određeni lek kako bi smršao kao i lekove protiv dijabetesa i nikotinske lizalice.

Metju Peri
foto: TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia, Los Angeles County Medical Examiner’s Office / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Metju Peri pokušao je da ostavi cigarete, njegov asistent je izjavio da je glumac pušio oko dve kutije cigareta dnevno.

Izveštaj medicinskog istražitelja dodatno je pokazao koliko se Peri oslanjao na prepisane lekove i lekove bez recepta kako bi održao određen kvalitet života.

- U spavaćoj sobi asistenta bilo je više otvorenih, praznih, napola napunjenih bočica sa lekovima prepisanim preminulom glumcu, kao i lekovi bez recepta, vitamini, sredstva za probavu i posude pune raznih tableta, pilula, kapsula, bombona i sredstava za svežiji dah - navedeno je. U Perijevom kupatilu nalazile su se "prepisane masti, sredstva za bolju probavu i sredstva za ispiranje usne šupljine".

Zvezda serije "Prijatelji" redovno je primao infuzije ketamina, ali ketamin pronađen poslednjom analizom ukazuje na ovu supstancu iz drugog izvora. Zna se da je poslednju infuziju sa ovim sredstvom primio nedelju i po dana pre smrti. Prema rezultatima kentamin je u njegovom telu bio tri do četiri sata pre tragedije.

Metju Peri, Čendler Bing, Prijatelji
foto: Printscreen YouTube

- Verovatno je to bila rekreacijska upotreba ketamina - rekao je doktor Bankoli Džonson, jedan od najboljih neuronaučnika i lekara na svetu i dodao:

- Upitno je dati ketamin nekome ko koristi i buprenorfin (koji je takođe koristio glumac) - to je pravi recept za katastrofu - piše Page six.

Metju Peri je u memoarima “Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing: A Memoi" napisao da je imao često osećaj da "umire" tokom tretmana ketaminom koje je primao dok je boravio u ustanovi za rehabilitaciju u Švajcarskoj, tokom pandemije.

- Uzeti K je poput udarca u glavu ogromnom "srećnom" lopatom. Ali mamurluk je bio težak i prevagnuo je nad lopatom. Ketamin nije bio za mene - poručio je on.

Zapravo, Peri je trebalo da prestane da prima infuzije, jer je njegov anesteziolog čije je ime delimično otkriveno u izveštaju, rekao da mu više nisu potrebni tretmani jer je "njegova depresija bila pod kontrolom".

Metju Peri
foto: The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia

O Metjuu Periju ovih dana pojavljuju se oprečne priče. Neimenovana žena sa kojom je medicinski istražitelj razgovarao rekla je da je glumac čak bio "dobre volje" tokom njihovog poslednjeg razgovora koji se dogodio nekoliko dana pre njegove smrti.

Ovo potvrđuje priču Dženifer Aniston, koja je rekla da je razgovarala sa Perijem na dan njegove smrti, odnosno nekoliko sati pre nego što ga je njegov pomoćnik pronašaomrtvog u đakuziju u Los Anđelesu.

- Prestao je da puši, bio je u sve boljoj formi. Bio je srećan - to je sve što znam - rekla je za "Variety" pre desetak dana.

Na dan kada su saopšteni nalazi obdukcije u kući gde je živeo Metju Peri izvođeni su određeni radovi jer se vila prodaje.

(Kurir.rs/ŽenaBlic/A.G.)

Bonus video:

00:55

LAUŠEVIĆ JE URADIO NEŠTO ŠTO MI JE SMETALO, A ZBOG TOGA SAM TO ŠTO JESAM! Jami o tome kako joj je glumac obeležio karijeru

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track