RAKETA NA TOČKOVIMA: Henesi venom je najbrži auto na svetu sa 435 na sat!

Lider među serijskim modelima

RAKETA NA TOČKOVIMA: Henesi venom je najbrži auto na svetu sa 435 na sat!

Auto -
Poslušajte zvuk monstruma sa 1.244 KS i 1.566 Nm momenta

"Henesi venom GT" popeo se na tron! Sada je najbrži serijski automobil na svetu i za samo 1 km//h ostavio je "bugati vejrona SS", koji je postavio rekord 2010. godine. Na pisti NASA Kenedi spejs centra "venom" je razvio 435,3 km/h, što je svetski rekord. Maksimalna brzina potvrđena je GPS uređajima."Henesi venom GT" je nastao na bazi "lotusa" uz ekstremni tjuning. Međutim, rekord nije upisan u Ginisovu knjigu. Naime, pravila Ginisa nalažu da automobil vozi u dva pravca, posle čega se izračunava prosečna brzina. Naime, zbog bezbednosti šef NASA staze nije dozvolio povratni sprint. Međutim, "Henesi" preti obaranjem rekorda na brojnim poznatim stazama, ali i najavljuje i Ginisov rekord.

"Venom GT" ima V8 twin-turbo zapremine 7 litara! Rezultat je monstrumskih 1.244 KS uz 1.566 Nm obrtnog momenta, što se prenosi na zadnje točkove. Zanimljivo je to da je masa vozila istovetna snazi - 1.244 kilograma.

"Bugati vejron" je najbrži automobil na sveti po Ginisu, a zvanična brzina je 431 km/h. U prvom smeru razvio je 428 km/h, a u povratnom 434,3 km/h. Ipak, vlasnik tjunera Džon Henesi ne sumnja da bi brzina bila dobra i u povratnom smeru. Takođe, po Ginisu se pod serijskim automobilima smatraju modeli proizvedeni u najmanje 30 primeraka. "Hennesi" planira seriju od 29 "venoma", dok je za sada isporučeno 11 vozila.

http://www.youtube.com/watch?v=gWAavCjVQvM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track