Protest zbog Zakona o atestu za zatamnjena stakla!

Nezadovoljni vozači ispred Skupštine

Protest zbog Zakona o atestu za zatamnjena stakla!

Auto -

BEOGRAD - Stotinak automobila i nezadovolnjih vozača okupilo se večeras oko 19 časova ispred Narodne Skupštine kako bi protestovali zbog uvođenja Zakona o atestu za zatamnjena stakla. Oni su se najpre okupili na parkingu ispred Sportskog centra Banjica odakle su protestnom vožnjom došli do samog centra grada i parkirali se ispred Skupštine.

- Taj zakon nije toliki problem već njegova cena. Cena tog atesta i svih mogućih postupaka da se legalizuje zatamnjeno staklo košta oko 36.000 dinara što je zaista skupo. Probali smo mirnim putem da rešimo stvari, išli smo u Agenciju za bezbednost saobraćaja, pravili smo mirne proteste, i ovakvo okupljanje je bio sledeći korak - kazao je za Kurir Milan Kostić predstavnik grupe građana, dodavši da je najavljivano da će se nešto povodom ovog problema objaviti u Službenom glasniku međutim to se nije desilo a sutra je poslednji dan da se to objavi.

- Ugradnja folije košta 12.000 dinara a da atestirate ta stakla košta 36.000 što zaista nije malo. Nećemo stati to je definitivno, već dva meseca se borimo za to. Do sada smo sve pokušavali mirnim putem, nismo uspevali tako nije bilo drugog načina od ovog - izjavio je Kostić.

(N. G.)

Foto: Dragana Udovičić/Kurir
Foto: Dragana Udovičić/Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track