OPEL KORSA AUTO GODINE U SRBIJI: Žiri Asocijacije automobilskih novinara proglasio pobednike!
Kandidati za Auto godine u Srbiji, Foto: Kurir

Uskoro uručenje nagrada

OPEL KORSA AUTO GODINE U SRBIJI: Žiri Asocijacije automobilskih novinara proglasio pobednike!

Auto -

Šesta generacije "korse" osvojila je još jedno priznanje! "Opelov" bestseler proglašen je u Srbiji za Auto godine 2020. Žiri Asocijacije automobilskih novinara Srbije izglasao je sa 62 poena da ovo prestižno priznanje dodeli novoj "korsi", koja je tako u oštroj konkurenciji ponela još jednu laskavu titulu!

Žiri za izbor Automobil godine 2020, Asocijacije automobilskih novinara Srbije, glasanjem je uspešno završio proces ovogodišnjeg izbora.

- Zbog pandemije koronavirusa i vanrednog stanja u Srbiji, ove godine nismo bili u mogućnosti da to, tradicionalno, uradimo na Sajmu automobila, koji je takođe odložen. U skladu sa preporukama Vlade i uvedenim merama, žiri Asocijacije automobilskih novinara Srbije prekinuo je rad do popuštanja mera. Ukidanjem vanrednog stanja stekli su se uslovi da okončamo ovogodišnji izbor Auta godine 2020. Podsećamo vas da je završno testiranje automobila održano još krajem februara na području Kosmaja, kada su članovi žirija imali priliku da sve kandidate isprobaju u različitim uslovima vožnje: na autoputu, magistralnom putu, i zatvorenom poligonu - saopštio je Žiri.

Test na Kosmaju
Test na Kosmaju foto: Kurir

Kandidati za Auto godine bili su: Reno Clio, Pežo 208, Opel Corsa i Volkswagen T Cross.

foto: Opel

U oštroj konkurenciji titulu Auta godine 2020 osvojila je "opel korsa" sa osvojenih 62 poena, drugo mesto su podelili "reno klio" i "folksvagen T kros" sa osvojenih 56 poena, dok je treće mesto zauzeo "pežo 208" sa osvojenih 48 poena. Dakle, Auto godine 2020 u Srbiji je "opel korsa"!

Podsećamo vas da je ovaj automobil osvojio i prestižnu evropsku nagradu „Best Buy Automobil godine u Evropi 2020.” "Korsa" je prvi automobil koji je AUTOBEST nagradu uspeo da osvoji u tri generacije.

- Ove godine, pored automobila godine birali smo i eko automobil godine, a uslov je bio da taj automobil pokreće hibridni ili potpuno električni pogonski sklop. Nepriokosnoveni pobednik je "mercedes E klase E300de plug-in hibrid", sa osvojenih maksimalnih 80 poena.

Takođe, odabrali smo i ko je u proteklom periodu najbolje komunicirao sa novinarima i najviše uradio na promociji svoje firme i brenda koji zastupa. Titulu PR godine, u izboru Žirija Asocijacije automobilskih novinara Srbije, sa istim brojem glasova podelili su Ivana Mitrović, iz Renoa, i Aleksandar Andrić iz "Toyote"!

I ove godine dodelili smo specijalno priznanje "Ivan Katunac" za profesionalno novinarstvo i doprinos promociji i razvoju auto industrije u Srbiji. Nagradu je dobio Aleksandar Uglješić, dugogodišnji automobiski novinar, glavni i odgovorni urednik portala Dmotion.rs!

Asocijacija automobilskih novinara Srbije će uskoro organizovati svečanu dodelu priznanja i promociju pobednika!

“Nagrada Automobil godine u Srbiji je priznanje koje nama izuzetno znači, pogotovo u ovom vremenu neizvesnoti, kada smo se odvikli od lepih vesti. Ovo je šlag na tortu svih nagrada koju je Corsa dobila od svoje premijere na Međunarodnom salonu automobila u Frankfurtu u septembru prošle godine. Raznolikošću titula koje je ponela (mali službeni automobil godine, Best buy automobil, Connected Car Award), Corsa je svojom šestom generacijom dokazala da je pravi automobil za svakoga”, rekla je Irena Trifunović, Opelova menadžerka za marketing i komunikacije.

Irena Trifunović
Irena Trifunović foto: Opel Srbija

Proglašenje pobednika „Auto godine 2020“ trebalo je tradicionalno da se održi na Beogradskom sajmu, tokom trajanja BG Car Show-a, ali je zbog pandemije koronavirusa moralo da bude odloženo.

Šesta generacija Corse svim priznanjima koja je osvojila do sada nastavlja slavnu tradiciju koju mali Nemac ima od prvog proizvedenog primerka. Od svetske premijere, 1982.godine Corsa nosi titulu apsolutnog bestselera sa 13,6 proizvedenih jedinica.

foto: Kurir

U novoj Corsi, Opel nudi tehnologije i sisteme asistencije koje kupci inače znaju samo iz viših klasa vozila. Glavna atrakcija su adaptivna IntelliLux LED® matrix svetla bez odsjaja, koja Opel daje po prvi put u segmentu malih automobila. Osam LED elemenata, koje kontroliše najnovija generacija prednje kamere visoke rezolucije, kontinuirano podešavaju snop svetlosti u skladu sa trenutnom situacijom u saobraćaju i okolini. Vrhunski sistemi asistencije kao što su prepoznavanje saobraćanih znakova ili adaptivni tempomat, kao i bočni čuvar kontrolisan senzorima, nude značajan bezbednosni bonus. Vozači i putnici Corse imaju odličnu povezanost i zabavu sa novim spektrom info-zabavnih sistema koje čine Multimedia Radio, Multimedia Navi sa 7-inčnim ekranom osetljivim na dodir u boji, kao i vrhunski Multimedia Navi Pro sa 10-inčnim ekranom osetljivim na dodir u boji. O Opelu

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track