BUDIMO HUMANI I POMOZIMO MIHAJLU I NIKOLI Auto-klub "OVERBOOST Racing Team" organizuje humanitarni skup u Zemunu
Foto: OVERBOOST Racing Team

SPEKTAKL ZA SVE LJUBITELJE SPORTSKIH AUTOMOBILA

BUDIMO HUMANI I POMOZIMO MIHAJLU I NIKOLI Auto-klub "OVERBOOST Racing Team" organizuje humanitarni skup u Zemunu

Auto -

Humanitarni skup biće organizovan u nedelju, 6. marta 2022. godine u 12 časova u ulici Ikarbus nova 3, naselje Plavi horizonti u Zemunu u organizaciji "OVERBOOST Racing Team", a sva prikupljena novčana sredstva biće namenjena za lečenje dečaka Mihajla i mladog oca Nikole kroz fondaciju "Budi human".

Posetioce očekuje druženje sa članovima kluba i mogućnost da vide automobile koji po svom izgledu, modifikacijama i brzini zavređuju pažnju ljubitelja auto-sporta. Organizatori nastoje da kroz ovu humanu akciju utiču i na svest o bezbednoj vožnji. - Svi ljubitelji sportskih automobila i svi ljudi dobre volje spremni da pomognu u prikupljanju novca za lečenje dečaka i jednog mladog oca su dobrodošli. Imaće priliku i da vide trkačke automobile čiji su vlasnici uspešni učesnici regionalnih trka ubrzanja na 402 metra, tzv. drag race - rekao je Nebojša Vuković, predsednik auto-kluba "OVERBOOST Racing Team".

Humanitarni skup OVERBOOST Racing Team
foto: OVERBOOST Racing Team

Grupa vozača vođena idejom da oživi trke ubrzanja u Srbiji, imajući u vidu da su iste poslednji put organizovane 2019. godine, osnovala je klub u decembru prošle godine. Intenzivno rade na organizaciji trke u toku ove sezone koja će, kako navode, pružiti mogućnost da svi koji vole trke ubrzanja pokažu svoje vozačko umeće na pravoj trkačkoj stazi uz poštovanje svih bezbednosnih uslova. Polovina prikupljenih sredstava biće donirana dečaku Mihajlu Stamenkovu (11) iz Pirota koji boluje od Dišenove mišićne distrofije.

Reč je o naslednoj bolesti koja napada mišiće ramena, kukova, butina i listova. Bolest je progresivna i vremenom se širi na sve mišiće koji slabe i oboleli vrlo brzo gube sposobnost kretanja. Većina obolele dece prestaje da hoda oko dvanaeste godine života, te su Mihajlu hitno potrebna sredstva kako bi nastavio da ide na fizikalne terapije i vežbe koje će mu pomoći da ostane pokretan i bude kandidat za primanje leka.

Druga polovina pomoći potrebna je i Nikoli Labanu (39) kome je ustanovljeno teško oboljenja bubrega, koji se prirodno suše i vremenom prestaju s radom. U novembru 2019. godine mu je ugrađen kateter za peritoneumsku dijalizu i od tada je u invalidskim kolicima. Otac je malog dečaka i nema mogućnosti da učestvuje u fizičkim aktivnostima i igri sa svojim sinom. Jedino rešenje je transplantacija bubrega u inostranstvu. Sredstva su mu potrebna za lečenje, transplantaciju bubrega, specijalističke i kontrolne preglede, kao i za putne i troškove smeštaja.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track