NAJDUŽI AUTOMOBIL NA SVETU POSTAO JOŠ DUŽI: U sebi ima đakuzi, i teren za mini golf, a samo njegovi točkovi koštali su 250.000!
Foto: screenshot Youtube/Guinness World Records

NEVEROVATNO

NAJDUŽI AUTOMOBIL NA SVETU POSTAO JOŠ DUŽI: U sebi ima đakuzi, i teren za mini golf, a samo njegovi točkovi koštali su 250.000!

Auto -

Rekord za najduži automobil na svetu The American Dream ušao je u Ginisovu knjigu rekorda kada je postavio rekord kao najduži automobil na svetu davne, 1986. godine.

Ovaj auto proizveden je u Burbanku u Kaliforniji, a bio je dugačak 18,28 metara. The American Dream držao je rekord kao najduži automobil na svetu 46 godina, sve dok ga početkom ovog meseca sam nije i oborio taj rekord.

Automobil
foto: screenshot Youtube/Guinness World Records

Naime, ekipa predvođena Mikaelom Dezerom rešila je da restaurira ovu legendu sveta automobila, te ga je dodatno produžila, te je sada dug 30,54 metra, ima 26 točkova i sasvim dovoljno prostora za 75 putnika.

Samo točkovi za ovo tehnološko čudo koštali su 250.000 dolara, a automobil sada ima bazen s upravljačkom pločom, đakuzi, mini golf teren, vodeni krevet, TV uređaje, frižider pa čak i heliodrom.

Moguće ga je voziti sa oba kraja, najveći problem je skretanje, a jedan od članova tima najavio je da postoji mogućnost da se u auto ugradi i električni pogon.

(Kurir.rs)

Bonus video:

02:31

Rade sa knedlom u grlu progovorio o detinjstvu: Sve je počelo kada mi je SESTRU UDARIO AUTO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track