DA LI BOLJE VOZE LJUBITELJI ANDROIDA ILI AJFONA? Nova studija potvrdila sve: Korisnici ovih telefona bolji su u SVIH 6 kategorija!
Foto: Shutterstock

ŠTA MISLITE?

DA LI BOLJE VOZE LJUBITELJI ANDROIDA ILI AJFONA? Nova studija potvrdila sve: Korisnici ovih telefona bolji su u SVIH 6 kategorija!

Auto -

Kao da rivalstvo između androida i ajfona nije bilo dovoljno, nova studija dodaje više ulja na vatru upoređujući vozačke navike i sposobnosti obe grupe.

Nova, i blago rečeno, nesvakidašnja studija kompanije Jerry, servisa za upoređivanja auto osiguranja, analizirala je vozačke navike 20.000 američkih vozača tokom 13 miliona kilometara vožnje.

Online kupovina, Hangar, Prometz, Retrovizor, Kamera, Vožnja, Auto, Sigurnost, Putovanje
foto: Profimedia

Kompanija je potom podelila rezultate u šest kategorija: ukupna bezbedna vožnja, ometena vožnja, brzina, skretanje, ubrzanje i kočenje. Rezultati su bili jasni - korisnici android uređaja su pobedili u svih šest kategorija.

Kategorija sa najvećom razlikom između ove dve grupe bila je ometena vožnja, pri čemu su korisnici androida postigli šest poena više od "ajfon ljudi".

Pored ukupnih rezultata, bilo je i nekoliko zanimljivih zaključaka. Na obe platforme, "stariji ljudi koji su u braku, vlasnici kuća, imaju fakultetsku diplomu imali su bolje rezultate".

Iako ne postoji način da budu potpuno sigurni, istraživači veruju da se ovo može svesti na vožnju zasnovanu na pravilima nasuprot emocionalnoj vožnji.

Hangar, automobil, auto
foto: Profimedia

Druge studije su pokazale da korisnici androida imaju tendenciju da budu savesniji i pošteniji, sa manje sklonosti da krše pravila.

Nasuprot tome, pokazalo se da korisnici ajfona pokazuju više emocionalnosti, što može rezultirati nedoslednim i nepredvidivim ponašanjem. Iako se Epl i njegovi korisnici mogu ponositi time što "razmišljaju drugačije" ili su buntovnici, te osobine izgleda nisu dobre za bezbednu vožnju.

(Kurir.rs/Srbijadanas)

Bonus video:

13:45

U SRBIJI JE DANAS LAKŠE ABORTIRATI, NEGO REGISTROVATI AUTO! Ginekolog šokirao: Prekid trudnoće najčešći vid kontracepcije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track