KAPETAN SPORI STIGAO U RIM I OČITAO BUKVICU ITALIJANIMA: Evo kako se Džejms Mej snašao na prometnim ulicama večnog grada! (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube

uspeo

KAPETAN SPORI STIGAO U RIM I OČITAO BUKVICU ITALIJANIMA: Evo kako se Džejms Mej snašao na prometnim ulicama večnog grada! (VIDEO)

Auto -

Džejms Mej (59) je jedan od članova popularne trojke iz Velike Britanije koju je proslavio Top Gear (zajedno sa Džeremijem Klarksonom i Ričardom Hamondom).

On važi za najfinijeg i najpristojnijeg vozača/voditelja cele ekipe, a oni trenutno imaju emisiju Grand Tour. Međutim, Džejms je u Italiji rešio da pokaže i drugu stranu svoje ličnosti.

Džejms Mej
foto: Printscreen/Youtube

"Captain Slow" promoviše svoju dokumentarnu seriju "James May: Our Man In Italy", pa je odlučio da se uputi prema Rimu. Na putu do grada vozi ga glumica Đia Skonjamilio (Guia Scognamiglio), ali kada su stigli do grada predaje mu volan svoje Fiat Pande.

I taman kad bi svi očekivali kako će Meja, kao pristojnog i sporog vozača, "proaktivni" italijanski vozači izgurati sa puta, dešava se nešto sasvim suprotno - britanski voditelj se uklapa u tamošnju saobraćajnu kulturu.

Osim nešto agresivnijeg stila vožnje zbog čega se njegova suvozačica sigurno ne oseća najbolje, Mej nas uči i osnovnim znakovima sporazumevanja rukama. Gestikulacija je dobro poznata i na Balkanu, ali uz nešto drugačije pokrete i značenja.

Evo kako se legendarni voditelj snašao po rimskim ulicama:

(Kurir.rs/B92)

Bonus video:

00:09

Jelena Đoković trenira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja