OVO JE ZA MNOGE NAJODVRATNIJE U SAOBRAĆAJU: Manje je poznato da ovakvo ponašanje u autu može da vam IZLOMI NOGE I KIČMU (VIDEO)
Foto: Shutterstock

SAMO ZA ONE SA JAKIM ŽELUCEM

OVO JE ZA MNOGE NAJODVRATNIJE U SAOBRAĆAJU: Manje je poznato da ovakvo ponašanje u autu može da vam IZLOMI NOGE I KIČMU (VIDEO)

Auto -

Kada kupe novi i skupi autu, posebno ukoliko je taj automobil proizvod nekog poznatog brenda, mnogi suvozači se opuste i pokušavaju da se predstave kao neviđene face, a to ponašanje slede i njegovi saputnici.

Međutim, dok vozače pedale i volan drže vezane za određenu poziciju, suvozač i putnici sa zadnje klupe imaju svaku mogućnost pokreta, a ti pokreti ponekada mogu da se okaraktrišu samo kao prostački. Mnogima je nešto najodvratnije u saobraćaju da vam vide stopala na prednjem grebenu, pored šoferke. Ipak, manje je onih koji znaju da je ovakav "stav" krajnje opasan u slučaju saobraćajnih nesreća. Naime, er-begovi i pojasevi su podešeni za maksimalan učinak samo ako sedite propisno u sedištu i ako ste vezani sigurnosnim pojasevima.

Naime, iako ne postoji pravilo koje zabranjuje putniku da se vozi sa nogama ili stopalima oslonjenim na komandnu tablu, a ni policija se u svojim saopštenjima ne poziva na zakonsku regulativu povodom ovakvog ponašanja, ova praksa može ozbiljno povrediti neodgovornog, i bahatog, putnika.

Kako se može videti u videu, u slučaju da dođe do sudara, ne nužno pri velikoj brzini, vazdušni jastuk koji se aktivira izguraće vaša stopala kroz šoferšajbnu, a vaše telo će izletet napred i tako ćete sami sebi slomiti noge, u najboljem slučaju, a zbog neprirodne pozicije, vrlo verovatno i kičmu.

Tako da sledeći put kad rešite da se "protegnete" u kolima, pokušajte da se setite kako će vaše telo izgledati ako ne daj Bože ođe do sudara i obuzdajte se, jer zaista nije bezbedno.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:15

AVION PRINUDNO SLETEO NA AUTO-PUT U SLOVENIJI: Pilot i putnik su nepovređeni

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track