NOVI SKANDAL PRED POČETAK FESTIVALA FILMSKOG SCENARIJA: Povučen i film Usekovanje s Pavlom Mensurom, a evo šta kaže ORGANIZATOR
Foto: Promo

Neočekivan

NOVI SKANDAL PRED POČETAK FESTIVALA FILMSKOG SCENARIJA: Povučen i film Usekovanje s Pavlom Mensurom, a evo šta kaže ORGANIZATOR

Kultura -

Posle reditelja Dušana Milića, koji je zbog neadekvatnog prostora, ali i termina projekcije povukao svoj triler "Mrak" iz selekcije 46. Festivala filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji, na isti korak odlučila se i ekipa ostvarenja "Usekovanje".

film Usekovanje, Pavle Mensur
foto: Promo

Film Siniše Cvetića nedavno je osvojio nagradu publike na Sofestu, a predstavlja portret jedne porodice i njene crne ovce i najmlađeg člana Jovana, koga igra Pavle Mensur, u svojoj prvoj glavnoj filmskoj ulozi. Producent Zoran Janković iz "Košutnjak filma" nije imao drugo rešenje, a oglasili su se saopštenjem i organizatori ovog festivala, koji se održava od 12. do 16. avgusta.

Marko Jovičić  Izvršni producent i član selekcione komisije
Marko Jovičić Izvršni producent i član selekcione komisijefoto: Ustupljene fotografije

- FFS u Vrnjačkoj Banji traje standardno pet dana, a ove godine nas je poradovala činjenica da se povećao broj snimljenih filmova u Srbiji i da smo posle dugo godina ponovo imali i selekcionu komisiju, koja je predložila takmičarski program. Filmovi nikada u istoriji festivala nisu razvrstavani po kvalitetu scenarija gde će prikazati, jer svi selektovani ravnopravno učestvuju u borbi za nagrade. Oni se prvenstveno prikazuju u bioskopskim dvoranama i ne vidim ništa loše u tome, a prikazivanje na otvorenom takođe nosi i rizike mogućeg lošeg vremena, kiša, vetar, temperatura... Da li stvaraoci ovih filmskih dela treba da povuku svoje učešće na festivalu iz razloga što su "izbačeni" na potencijalni kijamet - navodi u svoju odbranu organizator Marko Jovičić.

Kurir.rs

Bonus video:

00:57

Pavle Mensur o Sarajevu i bosanskom pasošu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track