OPERISAO PACIJENTA POMOĆU ELEKTRIČNOG PIKAPA I UŠAO U ISTORIJU: Doktor iz Teksasa našao alternativno rešenje posle nestanka struje
Foto: Printscreen Twitter @ChrisYangMD

vanredne okolnosti

OPERISAO PACIJENTA POMOĆU ELEKTRIČNOG PIKAPA I UŠAO U ISTORIJU: Doktor iz Teksasa našao alternativno rešenje posle nestanka struje

Auto -

U trenutku kada se doktor Kristofer Jang spremao za operativni zahvat vazektomiju u svojoj ordinaciji u Teksasu, netalo je struje, a u pomoć je pritekao - električni pikap "Rivian"!

Situacija je bila vrlo neprijatna, a doktor Jang je objasnio svom pacijentu šta se dešava i ponudio mu da odlože termin ili da uradi zahvat pomoću struje iz električnog kamioneta!

Pacijent se prvo dobro nasmejao, a vrlo brzo i prihvatio alternativno rešenje.

Tada je Jang sproveo kabl od utičnice električnog pikapa "Rivian" do uređaja koji sprečava gubitak krvi tokom operacija i ventilatora u sobi za pacijente, jer je bez klima uređaja bilo vruće, prenosi Jutarnji list.

- Sam postupak je prošao odlično - rekao je doktor Jang i dodao:

- Kao hirurzi, navikli smo se nositi s različitim, često i nepovoljnim okolnostima. Moramo brzo donositi odluke o tome šta učiniti kada stvari ne idu kako smo planirali.

Po svemu sudeći, doktor Jang je na taj način ispisao istoriju jer je vrlo verovatno prvi hirurg koji je uradio vazektomiju pomoću električnog pikapa "Rivian".

(Kurir.rs/ Jutarnji list)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track