HET TRIK! NIKOLA ILIĆ OSVOJIO HRVATSKO PRVENSTVO U DRIFTU: Željava usijana kao u vreme SFRJ, zakazan obračun u Bijeljini!
Foto: Privatna Arhiva

senzacionalan rezultat

HET TRIK! NIKOLA ILIĆ OSVOJIO HRVATSKO PRVENSTVO U DRIFTU: Željava usijana kao u vreme SFRJ, zakazan obračun u Bijeljini!

Auto -

Srpski as drifta Nikola Ilić, prethodnog vikenda napravio je senzacionalan rezultat, i to na stazi čuvenog vojnog aerodroma Željava, najvažnijeg strateškog objekta u nekadašnjoj Jugoslaviji.

U Željavi, koja se nalazi u blizini Plitvičkih jezera, održana je treća drift trka Šampionata Hrvatske u driftu pod nazivom "DRIFT CHELENGE". Učešće je uzelo 38 takmičara iz regiona, a među njima je bio i naš vozač Nikola Ilić.

Na vrhu... Nikola Ilić
Na vrhu... Nikola Ilić foto: Privatna Arhiva

Nakon prethodne dve trke hrvatskog šampionata, na kojima je Ilić zabeležio pobede, veliki broj Ilićevih fanova očekivao je i treću pobedu, jer je auto koji vozi - "nisan 200 SX" sa "Tojotinim" kultnim 2jz agregatom, dobro pripremljen.

Iako je konkurencija bila izuzetno jaka, rezultat nije izostao i Nikola Ilić se po treći put popeo na pobedničko postolje.

Drift, Nikola Ilić
foto: Privatna Arhiva

Do kraja ovogodišnje drift sezone ostalo je još finale domaćeg šampionata, koje se vozi u Bijeljini, ovog vikenda, 1. i 2.oktobra, na kojoj će i Nikola izaći na stazu. Pred finalnu trku u SDC PRO klasi koja se vozi u subotu, Ilić ima isti broj bodova kao i Petar Studen, tako da je borba za šampionsku titulu veoma neizvesna.

Slična je situacija i pred finalnu međunarodnu trku "Day of Champions" koja se vozi dan kasnije, u nedelju, jer Ilić ima samo 10 bodova prednosti ispred bugarskog vozača Viktora Atanasova. Predstoji nam interesantan i neizvestan drift vikend 1. i 2. oktobra u Bijeljini.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track