OVA GREŠKA ZIMI MOŽE SKUPO DA VAS KOŠTA: Održavanje vozila je od ključne važnosti, a ovo MORATE DA ZNATE da biste sprečili štetu
Foto: Shutterstock

sredstvo za pranje vetrobrana

OVA GREŠKA ZIMI MOŽE SKUPO DA VAS KOŠTA: Održavanje vozila je od ključne važnosti, a ovo MORATE DA ZNATE da biste sprečili štetu

Auto -

Mraz i niske temperature u značajnoj meri utiču na razne sisteme i tečnosti u vozilu, pa vlasnici moraju da povedu računa o svom ljubimcu i adekvatno ga pripreme za zimu.

Najvažnije je da automobil bude održavan i osposobljen za sigurno putovanje, a ovo jedna od najčešćih grešaka koje vozači čine kada je u pitanju nega vozila zimi.

Iako je odgovarajuća količina tečnosti za pranje vetrobranskog stakla neophodna tokom cele godine, zapravo postoje različita pravila za različita godišnja doba.

Vetrobran, tečnost za vetrobran, tečnost za šoferšajbnu
foto: Shutterstock

Zimi je bitno da ljudi drugačije razređuju sredstvo za pranje vetrobrana, kažu stručnjaci. Ako tečnost nije dobro razređena, postoji mogućnost da se stakla smrznu tokom vožnje.

- Previše vode moglo bi smrznuti i vaš sistem za pranje vetrobrana, jer su odnosi razređivanja za zimsko vreme potpuno drugačiji od letnjih - rekao je jedan stručnjak za The Mirror, prenosi Jutarnji list.

- Kako biste sprečili smrzavanje, trebali biste da proverite predložene odnose razređivanja koji mogu biti navedeni na boci. Svakako je preporuka da rastvor za pranje vetrobranskog stakla bude koncentrisaniji tokom zimskog perioda - dodaje on.

(Kurir.rs/ Jutarnji list)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track