SA MANDINIM SINOM NEMA KOJI NAŠ GLUMAC NE VOLI DA RADI! Filip Mandić deo hit serije, a ovako je UMETNIK GOVORIO O SVOJOJ DECI
Foto: Dragan Kadić, Privatna Arhiva

vredan i pošten

SA MANDINIM SINOM NEMA KOJI NAŠ GLUMAC NE VOLI DA RADI! Filip Mandić deo hit serije, a ovako je UMETNIK GOVORIO O SVOJOJ DECI

Kultura -

Na snimanjima filmova i serija iza kamera radi više od 100 ljudi, a jedan od omiljenih radnika na setu mnogim glumcima je Filip Mandić.

Srednji sin pokojnog Milorada Mandića Mande ostao je u svetu pokretnih slika, a karijeru je počeo kao lični asistent na seriji "Žigosani u reketu", stoji u njegovoj biografiji na sajtu IMDB. Filipov posao je bio da brine o glumcima, da im donosi kafu i vodi računa o šminki.

Enis Bešlagić
foto: Privatna Arhiva, Instagram

Ekipa Kurira uverila se da je on miljenik svima na snimanju serije "Toma" u Sarajevu, a fotografiju u njegovom društvu komentarisao je na društvenim mrežama glumac Enis Bešlagić.

- O njemu treba da pišete i da radite razgovor s njim - kažu uglas svi njegovi saradnici iza i ispred kamere.

Toma, Serija Toma
foto: Kurir

Filip se oprobao na snimanju serije "Tajne vinove loze", gde je bio vođa snimanja. Posao nema mnogo veze s glumcima, kao i na setu "Tome", gde radi u organizaciji.

Glumci vole da "maltretiraju" svoje lične asistente, ali Filip je i dalje miljenik i trudi se da svima ispuni sve želje. Na setu je vodio računa da nikome ne bude hladno i da uvek budu spremni topli čaj i kafa.

Milorad Mandić Manda
foto: Zorana Jevtić

Milorad Mandić Manda preminuo je 2016. u 55. godini. Ostavio je iza sebe niz uloga, ali i četvoro dece, na koje bi danas sigurno bio ponosan. U svetu filma ostali su i najstariji sin Marko, ali i ćerka Marija. Ona je radila za Netfliks film s Danijelom Krejgom "Nož u leđa: Stakleni luk", a u njenoj biografiji stoji da je bila angažovana kao dekorater.

Danijel Krejg
foto: Profimedia

Manda je svojevremeno za Kurir govorio da ništa neće braniti svojoj deci, a da je kod najmlađeg Andrije jedino video glumački gen.

- Njihov izbor treba da bude samo njihov. Mi kao roditelji smo samo tu da im pomognemo da lakše i srećnije odrastaju. Da se ja šta pitam, zabranio bih im da rastu dok ne prođe kriza. Nisam birao mojoj deci, niti im savetovao da se bave ovim poslom, a veoma dobro su upućeni jer su dolazili na probe i snimanja. Nisam imao kad su bili mali često kome da ih ostavljam. Najmlađi Andrija najviše je s nama. Moguće da će on da se posveti nekom segmentu našeg posla. Moja deca su umetničke duše, vole pozorište i umetnost - govorio je Manda.

Milorad Mandić Manda, pozorište Boško Buha
foto: Zorana Jevtić

Marija je završila Fakultet primenjenih umetnosti i voli da slika, Marko ima master na produkciji i nedavno se oženio i dobio dete, a Filip je našao svoje mesto iza kamere.

Kurir.rs

Bonus video:

02:48

TO NIJE BIO PRAVI TOMA ZDRAVKOVIĆ! Pevač žestoko napljuvao film Toma, pa otkrio KO JE ZAPRAVO TREBAO DA GA GLUMI (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track