SUPERZVEZDA ZA 100 SREĆNIKA: Mercedes predstavio SL Motorsport Collectors Edition, VRHUNSKI kabriolet inspirisan FORMULOM 1 (FOTO)
Foto: Mercedes-Benz

limitirano izdanje

SUPERZVEZDA ZA 100 SREĆNIKA: Mercedes predstavio SL Motorsport Collectors Edition, VRHUNSKI kabriolet inspirisan FORMULOM 1 (FOTO)

Auto -

Iako sezona 2022 nije bila idealna za Mercedes u Formuli 1 to nije sprečilo jednu od najuspešnijih kompanija u istoriji automobilskog sporta da napravi specijalnu verziju novog SL.

Nastao na osnovi top verzije Mercedes-AMG SL 63, ovaj sportski kabriolet je predstavljen u okviru posebnog Motorsport Collectors Edition izdanja sa vizuelnim izmenama koje asociraju na F1 bolid iz 2021. godine.

Urađen je u efektnoj kombinaciji metalik boja, od srebrne do crne, uz neizbežne elemente u Petronas zelenoj boji koja doprinosi kontrastnom efektu. Zadnji deo krase brojne trokrake zvezde, pa sve skupa SL Motorsport Collectors Edition izgleda zaista posebno i ubedljivo.

Mercedes-AMG SL 63 Motorsport Collectors Edition
foto: Mercedes-Benz

Ovaj SL standardno dolazi sa AMG aerodinamičkim paketom opreme, a dorađeni su i difuzor i podvozje kako bi se obezbedio što bolji protok vazduha.

Od ostalih dodataka izdvajamo trobojne aluminijumske felne od 21 inča, AMG Performance sedišta u crnoj nappa koži sa crvenim ili žutim prošivima, dodatke od karbonskih vlakana u enterijeru, vrunski Burmester zvučni sistem, kao i AMG Track Pace telemetrijski sistem.

1 / 5 Foto: Mercedes-Benz

Mercedes će napraviti samo 100 SL Motorsport Collectors Edition primeraka i svaki će biti isporučen sa pokrivačem od nepoderive sintetičke tkanine, kao i sa antistatičkom flanel postavom koja će štititi automobil od ogrebotina i prašine.

Za pogon je zadržan izvanredni V8 biturbo motor od četiri litre koji razvija 585 konjskih snaga i 800 Nm obrtnog momenta. Ubrzanje od 0 do 100 km/h iznosi samo 3,6 sekundi, dok je maksimalna brzina 315 km/h.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track