PEŽO 408 AUTO GODINE 2023! Žiri Asosijacije automobilskih novinara Srbije dodelio prestižnu titulu!
Foto: AANS

Proglašeni najbolji za 2023.

PEŽO 408 AUTO GODINE 2023! Žiri Asosijacije automobilskih novinara Srbije dodelio prestižnu titulu!

Auto -

Žiri asocijacije automobilskih novinara Srbije (AANS), posle uspešno završenog glasanja, jednoglasno je odlucio da laskavu titulu "Automobil godine 2023" dobije "pežo 408", a "opel moka elektrik" ponela je titulu najboljeg Eko automobila. Sedmočlani žiri AAN Srbije sačinjavaju: Dragan Milutinović, Petar Živković, Aleksandar Uglješić, Aleksandar Tucaković, Mladen Radulović, Miljan Terzić i Vladica Šljivić (predsednik žirija).

Predsednik Žirija Dragan Milutinović uručio priznanje Nemanji Živojinoviću, direktoru Pežoa za Srbiju
Predsednik Žirija Dragan Milutinović uručio priznanje Nemanji Živojinoviću, direktoru Pežoa za Srbiju foto: AANS

Nagradu je na Beogradskom Sajmu automobila dodelio Dragan Milutinovic, predsednik Asocijacije, dugogodišnji novinar Radio Televizije Srbije i autor emisije Kar fešn. Za dve laskave titule (Automobil godine i Električi automobil godine) bilo je prijavljeno više od 10 automobila: "nisan džuk hibrid", "nisan kaškai e-pauer", "nisan X-trejl" e-pauer", "škoda fabija", "sitroen C4 X", "mercedes EQS", "pežo 408", "rejnž rover sport", "alfa romeo tonale" i "opel moka - e".

Automobil godine 2023
foto: AANS

Nagrada za najboljeg PR menadžera godine pripala je Ivani Ranđelović, iz kompanije "Keos". "Pežo 408" je nova limuzina C segmenta koja nudi novi oblik karoserije koji do sada nije viđen u gami Francuza. Poređenja radi, po dužini je između 308 SW i 508, sa međuosovinskim rastojanjem ekvivalentnim 508 i nešto većom visinom (4 cm) od 308.

Eko titula... Opel moka elektrik
Eko titula... Opel moka elektrik foto: AANS

Upečatljivi dizajn modela 408 karakteriše njegov dinamičan i inspirativan "fastbke" stav. Njegova moderna elegancija izdvaja ga od ostalih na putu. Sa povećanim rastojanjem od tla, ali zadržanom visinom, njegov sportski dizajn i glatke linije naglašavaju njegove aerodinamičke kvalitete. Dolazi u dve različite verzije sa 150 KS ili 180 KS. U planu je da ovaj model proširi svoj pogonski spektar, i uskoro će biti predstavljen i kao MHEV, ali i u potpuno električnoj varijanti.

1 / 9 Foto: AANS

"Opel moka elektrik" je najprodavanije vozilo B-SUV segmenta u Nemačkoj i nosilac titule Golden Steering Wheel 2021. Ovaj model će takođe biti dostupan sa većom baterijom i snagom u budućnosti. Sa novom baterijom od 54 kWh, vozači "moke elektrik" mogu da pređu do 406 kilometara umesto 338 kilometara lokalno bez emisija prema WLTP standardu.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track