KLASIČNA MEČKA JE ZAKON: Uzeo je novčić od 2 evra i testirao model 190 star više od 30 godina, svi su ostali u ŠOKU! (VIDEO)
Foto: Printscreen Instagram 190d_owner

naizgled običan mercedes

KLASIČNA MEČKA JE ZAKON: Uzeo je novčić od 2 evra i testirao model 190 star više od 30 godina, svi su ostali u ŠOKU! (VIDEO)

Auto -

Stariji modeli Mercedesa odavno su ušli u legendu. Teško da je bilo boljih i kvalitetnijih luksuznih automobila u to doba, a mnogi se voze i danas, i to bez većih mana i kvarova.

Dovoljno je samo pomenuti kultne modele poput W123, W124, W126 i W201. Upravo taj poslednji, naizgled običan i "mali Benc", odnosno "bejbi Benc", kako su ga neki prozvali, zapalio je Instagram.

Mercedes 190
foto: Mercedes-Benz

Zahvaljujući nesvakidašnjem testu kvaliteta motora i celog automobila generalno, jedan model 190 je podsetio na vreme kada se nije štedelo da bi se napravilo što bolje vozilo, pa čak i ako je ono samo uvod u svet trokrake zvezde.

Na snimku objavljenom na Instagram stranici 190d_owner, vidi se najverovatnije muškarac koji uzima novčić od 2 evra i stavlja ga na instrument tablu, ali uspravno.

Novčić je jedva uspeo da namesti da stoji tako, a onda je usledio još teži zadatak, da startuje motor.

Iako se očekivalo da će stari 190 da se zatrese i da će se novčić odmah oboriti i spasti, to se nije dogodilo. Kovanica od 2 evra je ostala da stoji uspravno čak i kada je pedala gasa pritisnuta do kraja.

Sudeći prema komentarima, reč je o benzinskom motoru iz serije M102, zapremine dve litre, dok na brojaču pređenih kilometara stoji brojka 239.397, ukoliko kilometraža nije vraćana.

(Kurir.rs/ Instagram 190d_owner)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track