Najnovije vesti

VOZAČI OVO NE ZNAJU: Ako ovako koristite pedale gasa i kočnice to je NEPRAVILNO - ovako treba! Evo zašto je krajnje VAŽNO (VIDEO)
Foto: Printscreen/Instagram

umeće vožnje

VOZAČI OVO NE ZNAJU: Ako ovako koristite pedale gasa i kočnice to je NEPRAVILNO - ovako treba! Evo zašto je krajnje VAŽNO (VIDEO)

Auto
22:31h

Vrlo brzo pošto "uplove" u saobraćaj vozači počnu da insinktivno koriste pedale gasa, kočnice i kvačila. Vožnja je automatski posao, a godine iskustva "krstarimo" putevima bez razmišljanja. Iako sve to funkcioniše kako valja, u ekstremnim situacijama nepravilno korišćenje pedala može da napravi problem.

Mnogi nesvesno prave greške, koji mogu skupo da koštaju.

Jedna od onih stvari koje veliki broj vozača ne radi pravilno je i pritiskanja papučica za gas i kočnicu. Mnogi to čine tako što celim stopalom stanu najpre na jednu pa na drugu papučicu i pritom gube dragoceno vreme premeštajući nogu.

Kako se pokazuje u videu koji se nedavno proširio društvenim mrežama, postoje dva pogrešna i jedan ispravan način.

Potrebno je, naime, da stopalo desne noge postavite pod uglom od 45 stepeni tako da peta bude ispod kočnice, a da vrhovima stopala, pomerajući ga samo u predelu pete, lagano dodirujete gas.

kočnica, gas, vožnja
foto: Printscreen/Instagram

Mnogi su u komentarima zahvaljivali autorima videa što su im otkrili ovaj jednostavan trik koji umnogome olakšava vožnju, dok su neki pisali da prvi način nije nimalo prirodan, kao i da ne vide razliku između drugog pogrešnog i trećeg, ispravnog načina. Ali kako su neki otkrili, caka je u postavljanju stopala, koje ne treba da prekriva celo papučice gasa i kočnice, već se one pritiskaju samo gornjim delom stopala.

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja
track