VAŽNI SAVETI AUTOMEHANIČARA: Ovo obavezno proverite pre nego što krenete na put
Foto: Kurir televizija

praznična putovanja

VAŽNI SAVETI AUTOMEHANIČARA: Ovo obavezno proverite pre nego što krenete na put

Auto -

U gradovima je osetno manje gužve, zapravo je i nema, jer su mnogi ljudi spojili neradne dane i otišli na putovanje. A ako se tek spremate da idete na put korisne savete dao je u razgovoru sa novnarkom Kurira Lenom Sudar Dejan Pantić, automehaničar.

puls
foto: Kurir Televizija

- Vozač bi trebalo da zna da gume treba da budu prilagođene uslovima puta, da se provere ulje i voda, tehnička ispravnost vozila, trap i kočnice. Sve ostalo ne bi ni izazvalo veliko problem ukoliko bi došlo do kvara. Dobro je proveriti sve 10 dana pred put kako biste krenuli na putovanje ispravnim vozilom - rekao je Pantić i dodao:

- Trebalo bi redovno menjati ulje, ali to zavisi od vozila, od viskozoziteta, vrste ulja i vrste automibala. Trebalo bi proveravati svoje vozilo i kontrolisati pređenu kilometražu. Čak i ako se vozilo duže vreme ne kreće preporučljivo je menjati ulje.

02:35

AUTOMEHANIČAR UPOZORAVA: OVO OBAVEZNO TREBA PROVERITI PRED PUT! Noviji automobili nemaju najbolju bezbedonosnu opremu?

Naglasio je da bi automobili trebalo da imaju bezbedonosnu opremu.

- Trebalo bi da imamo prvu pomoć i sijalice. Noviji modeli automobila nemaju rezervni točak, ali imaju set za krpljenje sa kompresorom i bočicom, što i nije neko sjajno rešenje, ali bolje je i to imati nego ništa.Osnovni savet je biti odmoran i naspavan, ali i raspoložen za putovanje. Takođe, vozilo treba prilagoditi uslovima puta - laže Pantić.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track