OVAKO JE IZGLEDAO LUX JUGO ZA AMERIČKO TRŽIŠTE! Top oprema neverovatna čak i Amerikancima za ono vreme, a tek reklame! VIDEO
Foto: Youtube Printscreen

kada je počeo izvoz na zapad, kvalitet je dodatno unapređen

OVAKO JE IZGLEDAO LUX JUGO ZA AMERIČKO TRŽIŠTE! Top oprema neverovatna čak i Amerikancima za ono vreme, a tek reklame! VIDEO

Auto -

Popularni jugo nacionale - jugić, bio je jedan od automobila koji je motorizovao bivšu Jugoslaviju, ali kada je počeo izvoz u zapadne zemlje, kvalitet je dodatno unapređen, pa je najbolje opremljeni jugo imao i neku opremu koja je bila neverovatna čak i Amerikancima.

Jugo je verovatno bio i ostao najpopularniji model...

1 / 4 Foto: Youtube Printscreen

....nekadašnje automobilske industrije u bivšoj Jugoslaviji.

Reč je o modelu koji je u svoje vreme bio vrlo privlačan kupcima, pre svega zbog niske cene, a izvozio se u brojne zemlje.

Zastavini automobili su se nudili i na zapadu Evrope, ali kao najveći posao pamti se izvoz u SAD sa gotovo 150.000 isporučenih primeraka.

Neki su jugo kudili, drugi su ga hvalili, ali verovatno niko nije ovaj automobil smatrao luksuznim.

Međutim, sad se po društvenim mrežama širi brošura modela iz 1980-ih za francusko tržište, koja je iznenadila čak i Amerikance.

Za razliku od evidentno lošije opremljenih primeraka za domaće tržište, jugo za izvoz je navodno bio kvalitetnije složen, a na popisu standardne opreme su bili pojasevi pozadi, zajedno sa naslonima za glavu.

Brošura tako donosi fotografije modela za američko tržište, a uz fotografiju enterijera stoji i informacija kako je „oprema bila neverovatna čak i Amerikancima“.

Vozila kragujevačke Zastave su zapaženu prodaju imala i u Velikoj Britaniji, gde je ponuda opcija bila na zavidnom nivou.

Lux dodatna oprema

Kako prenosi Index.hr, Zastava Cars Limited je imala impresivan spisak dodatne opreme na kojem su se nalazile brojne dekoracije za izgled spoljašnjosti...

... ali i dodaci poput digitalnog sata, ostave za kasete, dečjih sedišta, pa i drvenog volana.

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track