U KOJIM SRPSKIM GRADOVIMA SE NAJVIŠE KUPUJU AUTOMOBILI? Evo šta kaže statistika, a na ovom mestu prodaja polovnjaka CVETA!
Foto: Petar Aleksić

neverovatno

U KOJIM SRPSKIM GRADOVIMA SE NAJVIŠE KUPUJU AUTOMOBILI? Evo šta kaže statistika, a na ovom mestu prodaja polovnjaka CVETA!

Auto -

U 2022. godini prodato je 22.785 novih vozila, dok je prvi put registrovano tačno 132.505 polovnjaka iz uvoza. Gde su završili ti automobili?

kolaps, saobraćaj, gužva
foto: Printscrfeen/Naxi kamere

U kojim gradovima su se kupovali polovnjaci i vozila iz salona, a gde je interesovanje malo? Evo šta kažu podaci dobijeni analizom sajta Polovni automobili u saradnji sa Cube Team-om.

Očekivano, najviše automobila kupovalo se u Beogradu i moramo da konstatujemo da je razlika ogromna u odnosu na ostale gradove. Konkretno, više od 70% novih automobila završio je u glavnom gradu, tačnije 15.920 vozila.

automobil, parking
foto: Shutterstock/merrymuuu

Najviše ih je kupljeno u Novom Beogradu, gde je odavno već smešten dobar deo biznis zajednice. Sledi opština Palilula u kojoj je kupljeno duplo više novih automobila (3.219) u odnosu recimo na Novi Sad (1.482). Daleko ispod je Niš sa 398, a preko 300 prodatih vozila u prošloj godini imali su još samo Šabac i Subotica.

Imamo i tri opštine u kojoj se prošle godine kupio samo po jedan nov automobil, a to su Varvarin, Crna Trava i Ljig. U Opovu, Trgovištu, Dimitrovgradu, Bujanovcu, Žitorađi... kupljena su po dva nova automobila.

Gužve, Naplatna Rampa, Granica, Carina, Bubanj Potok
foto: Marina Lopičić, Rina

I kad je reč o polovnjacima iz uvoza ubedljivo najviše ih je završilo u Beogradu, preko 32.000. Ako bismo gledali po opštinama, prvi je Novi Beograd, a zatim opštine Zemun, Palilula, Zvezdara i Čukarica.

statistika, automobili, polovnjaci
foto: Printscreen/polovni automobili

Posle Beograda, najviše polovnjaka završilo je u Novom Sadu - 8.420. Sledi Niš sa 4.438, a blizu je Kragujevac sa 4.214 kupljenih polovnjaka iz uvoza. Slede Šabac, Pančevo, Subotica, Novi Pazar, Kruševac, Kraljevo, Loznica i Čačak... svi sa preko 2.000 prvi put registrovanih polovnjaka iz uvoza.

Beograd, slavija, Hram Svetog Save, Beograd Panorama, Hram Svetog Save panorama, slavija panorama, Beograd Noću
foto: Shutterstock

Najmanje su polovnjaka kupovali naši ljudi sa Kosova, što je i razumljivo kada se uzme u obzir problematika oko registarskih tablica. Interesovanje za kupovinu nije bilo bolje ni u opštinama Dimitrovgrad, Medveđa, Gadžin Han...

(Kurir.rs/Polovni automobili)

Bonus video:

04:23

OVO JE NAJBOLJI AUTOMOBIL 2023. GODINE! Ovakav Pežo još niste videli, VANSERIJSKA MAŠINA! A ovaj električni Opel mu je za petama v

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track