NAPIO SE, SEO ZA VOLAN, PA SE ODVEZAO U POLICIJU: Grizla ga savest, pa došao da se izvini što vozi PIJAN, a evo kako je prošao
Foto: Shutterstock

GRANICA JE 0,5 PROMILA

NAPIO SE, SEO ZA VOLAN, PA SE ODVEZAO U POLICIJU: Grizla ga savest, pa došao da se izvini što vozi PIJAN, a evo kako je prošao

Auto -

Prvo što su policajci primetili je da se vozač mučio da parkira, a zatim je jedva izašao iz automobila i ušao u stanicu.

Nažalost, kada su ljudi pod dejstvom alkohola, retko mogu realno da procene svoje sposobnosti i donose racionalne odluke. Neki će sesti u auto i tako ugroziti druge i sebe.

Jedan od pijanih vozača imao je savest, ali na pogrešan način. Ovaj 38-godišnjak je dosta popio, pa se osećao krivim tokom vožnje i odlučio da nastavi dalje, u policijsku stanicu gde se sam prijavio.

vožnja
foto: Shutterstock

Desilo se to 13. aprila u nemačkoj pokrajini Rajna-Palatinat. Oko 16.30 sati pijani muškarac ušao je u policijsku stanicu Gau-Bikelhajm da se izvini zbog vožnje u alkoholisanom stanju.

Prvo što su policajci primetili je da se vozač mučio da parkira vozilo, a zatim je jedva izašao iz automobila i ušao u stanicu. Izmereno mu je 2,8 promila alkohola u krvi.

Uprkos probuđenoj savesti, vozačka dozvola je oduzeta i preti mu velika kazna. U Nemačkoj je granica 0,5 promila.

(Kurir.rs/ B92)

Bonus video:

03:39

POOŠTRENE KAZNE ZA VOZAČE POD DEJSTVOM PSIHOAKTIVIH SUPSTANCI I U ALKOHOLISANOM STANJU!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track