DA LI STE ZNALI DA ŽENE DIKTIRAJU TRENDOVE U AUTO INDUSTRIJI? Evo šta je lepšem polu presudno kod izbora i kupovine automobila
Foto: Pexels

da li je moguće

DA LI STE ZNALI DA ŽENE DIKTIRAJU TRENDOVE U AUTO INDUSTRIJI? Evo šta je lepšem polu presudno kod izbora i kupovine automobila

Auto -

Već je naučno dokazano da žene uopšte nisu tako loši vozači, već naprotiv da su statistički bolji vozači od većine muškaraca.

Postoje značajne razlike u posmatranju autombila pre svega zbog činjenica da ih žene posmatraju kao prevozna sredstva.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Printscreen/Youtube

Ipak, naravno da žene nikada neće pristati da voze baš svakakav automobil jer postoje mnogi kriterijumi kojima se one vode prikom odabira, a najviše se to odnosi na estetiku samog automobila.

Žene pre svega preferiraju vozilo koje je pristupačno, ima dovoljno prostora za smeštaj svih potrebnih stvari, koje je ekonomično kada je u pitanju potrošnja goriva i koje pruža mininum sigurnosti.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Shutterstock

Žene automobil ne posmatraju kao “ljubimca”, a izbor svog vozila baziraju na estetici i vizuelnom osećaju koji automobil pruža. Važna stvar je forma, linija i boja. Ono na šta posebno obraćaju pažnju jeste unutrašnjost, koja mora biti lepih linija, kao i da boja sedišta bude uklopljena sa bojom karoserije.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Shutterstock/merrymuuu

Naravno, jasno je da žene žele automobil koji je lak za vožnju i uz to da ima sve pogodnosti koje im mogu učiniti živote jednostavnijim.

Žene u auto industriji

Zanimljivo je to da su najnovija istraživanja pokala da žene češće kupuju i iznajmljuju automobile nego muškarci, pa postoje oni koji tvrde da ljepši pol zapravo i diktira trendove u automobilskoj indutriji.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Profimedia

Ako pogledate svetske sajmove automobila, videćete da najpoznatiji proizvođači automobila sve češće nude pink, ljubičaste ili ciklama karoserije. Interesantno je i da žene sve više biraju jake i brze automobile, odnosno da se sve manje „plaše“ da sednu u veliki auto, koji ima jak motor i veliku potrošnju.

(Kurir.rs/Magazin Novosti)

Bonus video:

04:10

ČETVRTINA AUTOMOBILA NEĆE PROĆI TEHNIČKI PREGLED?! Automehaničar šokirao: Ako ovako perete automobil, SPREMITE NOVAC ZA DELOVE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track