TRIK KOJI VAM MOŽE SPASITI ŽIVOT: Ukoliko vam otkažu kočnice tokom vožnje, a imate elektronsku ručnu kočnicu, URADITE OVO (VIDEO)
Foto: Shutterstock

Važno

TRIK KOJI VAM MOŽE SPASITI ŽIVOT: Ukoliko vam otkažu kočnice tokom vožnje, a imate elektronsku ručnu kočnicu, URADITE OVO (VIDEO)

Auto -

Retko se dešava da otkažu kočnice tokom vožnje, ali ako se to ipak dogodi takvo iskustvo može biti u najmanju ruku neugodno i koštati vas mnogo, a da ne govorimo o potencijalno fatalnim posledicama.

Da biste sprečili teške posledice u slučaju da vam kočnice zakažu dok vozite, postoji jednostavno rešenje koje vam bukvalno može sačuvati glavu, barem tako tvrdi automobilski stručnjak Tong.

Na svom Instagram kanalu on je objavio video u kom je otkrio šta da radite ukoliko vam otkažu kočnice tokom vožnje, a u svom automobilu imate elektronsku ručnu kočnicu.

Ne vrtite volanom levo-desno već odmah podignite prekidač za elektronsku kočnicu i držite ga u tom položaju dok vozilo ne počne da usporava i zaustavi se.

Tong naglašava da nikako ne treba samo jednom "kliknuti" tj povući prekidač za elektronsku kočnicu jer će sistem to prepoznati kao grešku tokom vožnje i neće reagovati već je važno da se poluga drži podignuta sve dok automobil ne počne da usporava.

Važno je napomenuti da nemaju svi automobili ovakav sistem, ali oni koji ga imaju u slučaju nužde može biti spasonosan.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track