KAD "ZARATE" ROBOT I POLICAJAC: Saobraćajac zbunio taksi bez vozača, u sred špica nastao haos, a reakcija putnika je URNEBESNA
Foto: Printscreen TikTok johnnyromano3

hit video iz AMERIKE

KAD "ZARATE" ROBOT I POLICAJAC: Saobraćajac zbunio taksi bez vozača, u sred špica nastao haos, a reakcija putnika je URNEBESNA

Auto -

Filmska fikcija polako postaje stvarnost, uključujući i taksije bez vozača koji "zuje" po gradu i razvoze putnike.

A šta se desi kada jedan takav robotaksi naleti na saobraćajca koji u sred haosa na ulici pokušava da reguliše saobraćaj pokazuje jedan zanimljivi video iz Amerike.

Snimak je nastao na ulicama Finiksa u Arizoni, gde robotaksiji redovno voze na iznenađenje putnika koji, kada uđu u vozilo, prvo mogu da čuju neobičan i pomalo zastrašujući glas automobila da u njemu "nema vozača".

@johnnyromano3

POV: youre in a self driving car and the police get involded

♬ original sound - Johnny Romano

Na TikToku se pojavio zanimljiv video robotaksija koji saobraća ulicama američkog grada. Naime, vozilo se zaglavio u saobraćajnoj gužvi kada je policija, zbog defilea, privremeno regulisala saobraćaj.

Senzor najpre nije prepoznao gestove saobraćajnog policajca, ali je, kako se navodi, posle 90 sekundi ipak uspeo da "ukapira" šta policajac traži od njega i prilagodi se novoj ruti.

Iz kompanije Waymo, u čijem su vlasništvu ova vozila, komentarisali su slučaj rekavši da je softveru automobila potrebno neko vreme da prepozna okolinu i da je to sve deo njegovog procesa učenja.

(Kurir.rs/ B92)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track