ŽELITE PUN REZERVOAR, A "PIŠTOLJ" IZNENADA STANE? Eva zašto se javlja ovaj PROBLEM i KOJIM automobilima se to najčešće dešava
Foto: Zorana Jevtić

najčešći problem na benzinskoj pumpi

ŽELITE PUN REZERVOAR, A "PIŠTOLJ" IZNENADA STANE? Eva zašto se javlja ovaj PROBLEM i KOJIM automobilima se to najčešće dešava

Auto -

Mnogi vozači su već puno puta doživeli da im “pištolj” na benzinskoj pumpi često klikne i prestaje ulIvati gorivo iako rezervoar još nije pun.

Radnici na benzinskim pumpama otkrivaju kako su benzinske pumpe dizajnirane tako da zaustave senzor za točenje goriva automatski kad dođe do promene pritiska benzinskih isparavanja. Kada dođe do promene pritiska benzinskih isparenja, benzinske pumpe automatski isključe senzor za punjenje goriva, jer su tako dizajnirane.

Na vrhu "pištolja" za punjenje goriva nalazi se otvor kroz koji se gorivo sipa u rezervoar automobila. U otvoru se nalazi senzor koji detektuje promene pritiska u rezervoatu.

Kada se senzor vazduha na pištolju na trenutak zatvori, čuje se "klik" i punjenje goriva prestaje, piše "Fenix" magazin.

Novija vozila opremljena su sistemom za isparavanje goriva i imaju modernije otvore za rezervoare, pa je lakše sipati gorivo u njih. Starija vozila uglavnom nemaju ovaj sistem, pa se takvi problemi češće javljaju.

(Kurir.rs/ Alo)

Bonus video:

03:14

Žena u ratu sa pumpom jer ne zna da sipa gorivo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track