DEČKA SA MAGISTRATUROM 100 PUTA ODBILI ZA POSAO: Evo kako je došao do svog CILJA! "Čak i sada imam dug od 11.000 evra"
Foto: Printscreen/Instagram

nikada nije kasno

DEČKA SA MAGISTRATUROM 100 PUTA ODBILI ZA POSAO: Evo kako je došao do svog CILJA! "Čak i sada imam dug od 11.000 evra"

Zanimljivosti -

Taz Aldek (29) morao je da uzme fakultetski kredit kako bi mogao pokriti životne troškove. Nagomilao je 11.200 eura duga, ne uključujući zajmove za školarinu i smeštaj na fakultetu.

Ali Taz je ipak dobio posao službenika za slučajeve u Odeljenju poverenika za informisanje, a u septembru će započeti školovanje u Državnom tužilaštvu u Engleskoj.

Taz je rekao: "Bilo je to jako teško razdoblje za mene, moje fizičko zdravlje se pogoršavalo i davao sam sve od sebe da ostanem pozitivan, ali osećao sam se kao da sam na mračnom mestu. Sada sam spreman za posao, imam iskustvo na nacionalnom i međunarodnom nivou i spremniji sam nego što ću ikad biti. Sretan sam što sam u kriminalističkoj i javnoj službi u CPS-u. Osećam se kao da značajno utičem na svoju zajednicu."

Taz je diplomirao pravo i kriminologiju na Univerzitetu Šefild 2016. godine. Zatim je na istom fakultetu 2017. diplomirao na području korporativnog i trgovačkog prava, ali priznao je da se osećao kao da se 'ne uklapa u kalup' advokata. Volontirao je u službi za svedoke na sudu u Mančesteru dok je radio u hotelu kako bi uštedeo novac.

Znao je da njegovi interesi leže u krivičnom pravu i prihvatio je četvoromesečni volonterski pripravnički staž u SAD-u, u odeljenju za osuđenike na smrt u sklopu Louisiana Capital Post Conviction Projecta. Po povratku iz SAD-a, Taz je proveo šest meseci radeći u advokatskoj kancelariji. Zatim se prijavio za stipendiju putem The Honorable Society of Lincoln’s Inn – priznatog kao jednog od najprestižnijih svetskih profesionalnih sudija i advokata. Uprkos tome što je prvi put odbijen, Taz se ponovno prijavio i dobio stipendiju koja mu je dala slobodu prijavljivanja za učenike i stažiranje.

Posle brojnih odbijanja u advokatskim kancelarijama pa čak i na poslovima koji nisu bili povezani s njegovom strukom, bio je prisiljen potpisati Universal Credit u januaru 2020. I nakon iscrpljujućih 18 meseci i gotovo 100 odbijanja, u aprilu 2022. ponuđena mu je pozicija u Odeljenju poverenika za informisanje te mu je osigurano i školovanje.

Taz svoja iskustva u traženju posla objavljuje na Jutjubu kako bi pomogao drugim budućim ambicioznim advokatima. “Kada gledam unatrag, to je bila priča o iskupljenju. Išao sam u državnu školu i bio u najnižem rangu za sve. Upisao sam pravni fakultet i kao svakome na fakultetu, to je finansijski teško iskustvo. Osećao sam se kao da se ne uklapam u kalup, ali sam završio fakultet i mislio da ću to raditi i na kraju sam se posvetio tome."

“Bez stipendije Lincoln’s Inna, ne bih mogao pohađati pravosudni ispit za advokata. Od 2017. do 2022. odbijali su me svake godine i sada sam to konačno uspeo, ali morao sam se prijaviti na biro i bio sam na Universal Creditu dok sam se prijavljivao za posao. Vrlo je teško jer počinješ sa samopouzdanjem, ali kada prolaziš kroz mašinu za mlevenje mesa, samopouzdanje ti pada. Bio sam iznenađen jer imam tri diplome i svugde gde sam primjenjivao željeno iskustvo, toliko sam uložio sebe u pravo da sam se izvan tog puta borio za bilo kakav posao", rekao je.

Zatim je dodao: "Da nisam mogao živeti kod kuće uz podršku svog oca, ništa od ovoga ne bi bilo moguće. Čak i sada imam dug od 11.200 eura iz tog razdoblja, uz stvarni dug studentskog finansiranja", piše Mirror.

(Kurir.rs/ Mirror)

Bonus video:

00:41

KIJA KOCKAR NAŠLA DEČKA STUDENTA PRED UPIS NA FAKULTET! Otkrila da li ga finansira, ali i DA LI ĆE GA PREDSTAVITI JAVNOSTI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track