VOLKSVAGEN SE POVUKAO IZ RUSIJE: Prodali fabriku u Kalugi ispod cene, bili su među poslednjima koji su se odlučili na takav korak
Foto: Printscreen/Youtube

desilo se

VOLKSVAGEN SE POVUKAO IZ RUSIJE: Prodali fabriku u Kalugi ispod cene, bili su među poslednjima koji su se odlučili na takav korak

Auto -

U skladu sa najavama i Volksvagen se povukao iz Rusije.

Iako je Volksvagen odmah po početku sukoba u Ukrajini obustavio proizvodnju na odluku o prodaji imovine i povlačenju iz Rusije stigla je tek sada. Time je div iz Volfsburga među poslednjim proizvođačima automobila koji se povlače iz Rusije.

Volksvagen, Volksvagen Rusija
foto: Printscreen/Youtube

Volksvagen je postigao dogovor s lokalnim distributerom, kompanijom Avilom,. Oni su Volksvagenovu imovinu platili 125 miliona evra u što ulazi i fabrika u Kalugi godišnjeg kapaciteta 225.000 automobila.

U šturom saopštenju Volksvagen napominje kako je prodata celokupna imovina Volksvagen Group Rus uključujući kompletnu podršku uvoza, distribucijski posao i postprodajnu mrežu.

Stiče se utisak da je Volksvagen svoju imovinu prodao debelo ispod cene. Naime, Volksvagen je samo u izgradnju fabrike u Kalugi koja je vrata otvorila 2007. godine potrošio oko 774 miliona evra. 2009. godine je fabrika počela da radi punim kapacitetom, a tada je lično posetio i Vladimir Putin. U fabrici je bio zaposleno oko 4000 radnika, prenosi index.hr.

Da podsetimo, 2021. godine autoindustrija u Rusiji je zapošljavala preko 300.000 radnika, a s kooperantima se taj broj penjao na preko 3.5 miliona.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:08

Vatra guta automobil u Masarikovoj

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track