EVO KAKO DA SE REŠITE SITNIH OGREBOTINA NA AUTOMOBILU: Ako ne želite da PLAĆATE majstoru, ovi trikovi će vam SAVRŠENO pomoći!
Foto: Ivan Chiosea / Alamy / Alamy / Profimedia

auto

EVO KAKO DA SE REŠITE SITNIH OGREBOTINA NA AUTOMOBILU: Ako ne želite da PLAĆATE majstoru, ovi trikovi će vam SAVRŠENO pomoći!

Auto -

Postoji bezbroj načina na koje možete zaraditi ogrebotinu na svom automobilu, uključujući i vašu grešku. Svima se dešava, a ono što je izgrebano treba popraviti, pogotovo ako spadate u čistunce.

Pre nego što se odlučite da manja oštećenja popravite u servisu, neke stvari možete uraditi i sami - možete koristiti krpu za poliranje.

Međutim, trebalo bi da izbegavate neke "uradi sa" ideje, objašnjava Nemački automobilski klub (ADAC). Umesto toga, postoje bolji načini da vaš automobil oslobodite ružnih ogrebotina.

ogrebotina na kolima
foto: Shamil / Alamy / Alamy / Profimedia

Brojni su saveti koji se mogu naći na Internetu, ali nisu uvek dobri. Jedno od predloženih brzih rešenja je pasta za zube. Male čestice treba da izglade površinske ogrebotine. U teoriji...

ADAC objašnjava da mnoge paste za zube sadrže previše grube čestice koje bi samo dodatno oštetile boju. Takođe, lak za nokte je skoro beskoristan jer se brzo i lako skida.

devojka, devojka u autu, auto
foto: Shutterstock

Šta onda može pomoći? To su pre svega olovka za popravke (možete izabrati onu u boji vašeg vozila), sredstvo za poliranje automobila, kompleti za popravke koji obično sadrže dva različita sredstva za poliranje, brusnu krpu i krpu za poliranje.

Ako ne želite da plaćate majstoru, tako možete popraviti sitne ogrebotine u kućnoj radinosti, kažu u ADAC-u.

Kakva su vaša iskustva i preporuke u vezi sa uklanjanjem sitnih ogrebotina sa automobila?

(Kurir.rs/Revijahak.hr)

Bonus video:

02:58

POZNATI BIZNISMEN NASRNUO NA VERENICU I MALTRETIRAO JE! Novinarka Kurira: Ucenila partnera i ovajdila se za auto od 40.000 EVRA!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track